Peste aproape patru saptamani, caravana Ligii I porneste din nou la drum, daca nu cumva iarna va provoca vreo amanare. Cele doua echipe oltene, Universitatea si Pandurii, se pregatesc in Cipru, respectiv Turcia, acolo fiind alte conditii fata de temperaturile si terenurile de la noi din aceasta perioada. Luni, in primul meci de verificare din turneul cipriot, Universitatea a fost invinsa de echipa a doua a celor de la Tavria Simferopol (Ucraina, locul 7 din 16 echipe) cu categoricul scor de 4-1, meci in care Bornescu a ratat un penalti. A fost doar un amical, adica nu ar trebui comentat prea mult acest esec in etapa actuala de pregatire. In plus, dupa cum citim in presa locala, unul dintre jucatorii olteni, Saceanu, zice ca "un asemenea rezultat nu se mai poate repeta"...
In ciuda optimismului lui Saceanu, dupa meci, exigentul antrenor Stefan Stoica, suparat pe evolutia elevilor sai, a decis: oltenii vor avea in program cate trei antrenamente pe zi. Fane a explicat presei ca astfel jucatorii Stiintei vor castiga in viteza, forta si prospetime, ceea ce probabil a sesizat antrenorul ca le-ar mai trebui lui Bornescu si compania. Scriind despre amicalul cu Simferopol, ziaristii de la fata locului au consemnat faptul ca Universitatea a jucat intr-un sistem nou, 4-2-3-1. Probabil ca si asta a contat.
Cum spuneam deseori, amicalele nu conteaza, dar avertizeaza... Antrenorul oltenilor s-a confruntat in Cipru si cu alta problema, aceea a infirmeriei. Patru jucatori au avut probleme de sanatate, Ciuca, Baird, Costea I si Gaman, in timp ce Mitchell a acuzat si el unele dureri dupa intalnirea cu ucrainenii.
Scria ieri Nae Tilihoi ca-i asteapta pe Njock si Wobay sa-i vada la lucru in amicale cu echipe mai puternice decat Minerul Lupeni sau CFR Timisoara. Iata ca luni, in timp ce Universitatea a debutat cu stangul, Jeremy a redebutat la Stiinta cu dreptul, a inscris golul de onoare al oltenilor.