Traim, fara nicio indoiala, una dintre cele mai curioase toamne postrevolutionare, in care ciudateniile de tot felul se succed ametitor. Sunt convins ca niciun prezicator cu rezultate uimitoare in aflarea viitorului nu ar fi reusit sa prevada cascada de evenimente la care participam in ultima vreme.
Cine ar fi crezut acum doi ani ca cele doua partide din Alianta D.A. vor ajunge la cutite si ca cei mai acerbi critici ai presedintelui vor fi membri de frunte ai PNL? Cine ar fi putut sa prevada o cadere atat de grava a PSD intr-o situatie din care pare a nu-si mai reveni, chiar si cu sprijinul unui cuplu greu de inchipuit, asa cum este cel compus, mai nou, de "bunicuta" Iliescu si "prostanacul" Geoana, care s-au intalnit luni si cu artistii doritori de o soarta mai buna? Ca sa nu mai pomenim de faptul ca primarul "care este", Marian Vanghelie, a ajuns sa-l sfatuiasca pe cel care a fost liderul de necontestat al fostului partid de guvernamant, Adrian Nastase, sa nu paraseasca PSD pentru a trece in tabara conservatorilor. Sau ca Mona Musca va ajunge sa-si ceara iertare pentru trecutul sau, mai putin curat decat si l-ar fi dorit cei foarte multi, care o considera inca una dintre cele mai luminoase si credibile figuri ale vietii noastre politice.
Care ar fi fost vizionarul care si-ar fi inchipuit ca Traian Basescu va ajunge sa propuna si sa impuna in fruntea Serviciului Roman de Informatii pe unul dintre membrii marcanti ai "sistemului ticalosit" sau ca Theodor Stolojan si Valeriu Stoica vor ajunge la un pas de excluderea din partidul pe care l-au pastorit in vremuri de restriste?
Ciudatenii peste ciudatenii, intr-o toamna care se dovedeste a fi teribil de frumoasa, chiar daca uluitoare pentru cei mai multi dintre noi. Cei care inca mai spera ca gramezile de gogosari, vinete sau ardei care troneaza pe marginea drumurilor nationale duc spre ganduri mai bune, spre un belsug pe care, pana la urma, ni-l dorim cu totii, indiferent de evenimentele stranii la care suntem martori.