Directorii dati afara din diverse motive de noua guvernare incep sa aiba cistig de cauza prin instante. Fostul director de la Directia Silvica vrea sa execute silit regia de vreo suta de milioane, directorul Bordeianu de la Teatru si el vrea sa isi ia salariul inapoi pe lunile cit a stat pe tusa, directorul Malancea de la spital se gindeste si el serios sa dea in judecata Minitesterul Sanatatii si parca vad ca peste vreun an executa silit spitalul la care era director.
Deci toate functioneaza normal la guvernarea asta noua, dar de platit cine plateste? Cine da banii la Directia Silvica, pentru ca se presupune ca vechiul director va executa statul? Directorul Bordeianu de unde isi ia milioanele, consilierii locali au sarit ca arsi la sedinta trecuta cind au auzit ca trebuie sa mai dea si bani. Asa ca - desi nu prea au de ales - nu cred ca or sa fie de acord sa li se opreasca vreun an jumate o bucata de indemnizatie cum am auzit ca se discuta pe la Primarie. Primarie a carui primar, cind i-am zis noi ca se da aproape gratis Gradina de vara de la Teatru, a raspuns ca nu e treaba lui. In schimb a aflat ca e treaba lui sa faca un concurs la acelasi Teatru, ca sa ramina director si fostul sef de campanie, ca e pacat.
Casa de asigurari are de dat sute de milioane despagubiri, ba la medici, ba la furnizori de medicamente, tot pentru orgoliile a diversi, asa ca degeaba tot aduce, in ultimul timp, parale multe directoarea Hutuleac.
Pina la urma se gasesc si niste tipi care sa plateasca. La CJASS se cheama asigurati, in cazul Directiei Silvice se cheama contribuabili, iar la Primarie se cheama platitori de taxe si impozite locale. Cine sint oamenii astia care platesc tot, fara sa cricneasca, nu mai are rost sa vi-i spun, uitati-va in oglinda si o sa vedeti pe unul din ei.
Rezultatele astea erau previzibile, noi am tot scris de Codul Muncii - negociat strasnic de guvernul Tariceanu - ca e aiurea si cam incomplet. Uite ca toti angajatii si-au cistigat procesele, pina si vatmanul ala care conducea tramvaiul beat crita am auzit ca a cistigat procesul cu Eltrans.
Dar asta e doar una din probleme. Nu e treaba mea sa stabilesc directorii noi, dar e treaba mea sa intreb cine plateste, ca e un subiect interesant. Vom lasa posteritatii sa judece cine e mai bun director Volin Costin sau Bordeianu, de exemplu. Primarul si consilierii spun ca Volin Costin ar fi bun director, instanta spune ca Bordeianu a fost dat afara degeaba. Cam la fel e la Directia Silvica, fostul director sta acasa si ia bani, actualul director nu are nici o vina vizavi de chestia asta.
Asa ca pina la urma platim si o lasam balta, ca asa e moda in ultima vreme, nu trebuie sa fie nimeni vinovat, ca nu da bine.