Pentru Romania, Jocurile Olimpice de la Beijing par a fi destinate femeilor, singurul intrus de pana acum in salba medaliilor fiind Mihai Covaliu, cu a sa medalie de bronz. In rest, celelalte sapte, inclusiv cele opt de aur, au revenit, in exclusivitate femeilor. Si sperante ca barbatii sa incurce socoteala mai avem doar la caiac canoe si poate la atletism.
In calcule intra, inaintea competitiei, si o medalie la handbal, unde fetele promiteau si luna de pe cer. Cam la fel precum concurentele de la 8+1, consolate insa doar cu medalia de bronz. Din pacate, dupa un start bun, cu victorii dupa victorii in grupa, cum a venit primul esec nimic nu s-a mai putut repara. Ne-a batut Norvegia in grupa si astfel am ajuns sa jucam cu Ungaria pentru semifinale. Am pierdut si cu vecinele, fetele au parasit terenul cu capetele plecate si sperau sa termine macar pe locul 5. N-a fost sa fie, intrucat Romania a pierdut si cu Franta si va juca pentru locul 7. Dar parca mai conteaza pentru ce loc joaca. Regretul cel mare este ca visul frumos s-a transformat intr-un cosmar care umbreste finalul unei generatii de exceptii, Luminita Dinu Hutupan anuntand ca se retrage de la nationala. Si este mare pacat ca o asemenea sportiva nu a avut parte de o retragere mai frumoasa.
Gheorghe Tadici, omul care se lauda ca a calificat echipa la Olimpiada, este omul-cheie al dezastrului. Nimeni nu spune ca putea sa bage el, de pe margine, mingea in poarta, fetele au si ele felia lor, importanta, de vina, dar Tadici este un personaj care parca ar uri femeile, asa de urat se poarta cu ele. Si nu era nevoie de dezvaluirile facute de o handbalista, in anonimat, suficiente sunt secventele oferite de televiziune in perioadele de time-out, in care doar ca nu le spunea in fata ca sunt proaste, asa erau indicatiile lui tactice. Iar faptul ca jucatoarea in cauza regreta ca a indurat mitocaniile pentru a spera la o medalie spune multe despre atitudinea unui om care a fost dat afara de la Oltchim tocmai din cauza relatiilor ostile pe care le avea cu jucatoarele.
Atunci, oficialii de la FR de Handbal s-au gandit sa-l schimbe si de la nationala, dar au renuntat la idee, ceea ce nu a fost deloc bine. Pentru ca omul care se batea in piept ca a calificat nationala la Olimpiada regreta acum ca a reusit aceasta performanta, suparat ca nu i se va prelungi contractul care expira la finalul lunii. O dovada in plus ca dincolo de calitatile de antrenor are mari carente in alte "compartimente", care ii trec in umbra performantele.