Nationala Romaniei joaca sambata un meci important in preliminariile Campionatului European din 2008, dar cum partida e in deplasare, la Minsk, in tribune vor fi putini fani romani. In schimb, strazile Bucurestiului vor fi pline de suporteri care-si cer drepturile. De parca ar spune legea ca exista "dreptul" de a injura, de a face scandal sau de a sari la bataie.
Iar legea impotriva careia protesteaza va fi si mai dura, pentru ca asa a gandit-o Mitica Dragomir. E drept ca seful LPF si-a trecut si partea leului, interzicand fanilor sa mai scandeze impotriva oficialilor fotbalului, dar in general legea respecta rigorile FIFA. Tortele si artificiile sunt sanctionate dur de FIFA sau UEFA, Mitica plusand insa cu inchisoarea in acest caz.
Capitala n-a mai avut parte de mitinguri in ultima vreme, precedentul fiind cel al florareselor. Acum ies in strada suporterii, impotriva lui Mitica, la fel cum au facut-o jucatorii, in urma cu aproape cinci ani, cand voiau ca LPF sa negocieze cu sindicatul fotbalistilor. In stilul clasic, Dragomir a cazut in picioare, fara sa aiba mari batai de cap. Mai mult, sindicalistii de atunci Prunea si Lupescu au devenit oficialii de azi, semn ca a fost un miting total inutil.
Nici cel de sambata nu va avea prea mari efecte, pentru ca este greu de crezut ca se va induiosa cineva cand va vedea sirul de suporteri care sustin ca sunt cuminti, dar care aproape la fiecare meci se dau in spectacol, cu sange si lacrimi. Violenta a crescut ingrijorator pe stadioane, echipele mari s-au ales cu numeroase etape de suspendare si, totusi, fanii ies in strada, sa protesteze. Cum nu s-a mai auzit de o astfel de initiativa oriunde in lume, avem inca un semn ca Romania continua sa fie tara tuturor posibilitatilor. Ramane insa speranta ca macar la miting fanii sa nu-si arate muschii, mai ales ca se strang ultrasii de la Steaua, Dinamo si Rapid, care au o ocazie minunata sa-si plateasca vechi si grele polite. Sau poate ca acestia vor ajunge dupa gratii chiar mai repede decat viseaza Mitica...