Frumoase cadouri si-au facut de Sarbatori parlamentarii: pensii suplimentare, pasapoarte de serviciu pentru ei si familiile, medicamente gratuite plus o indemnizatie dolofana pentru cazul ca ramin fara serviciu cind le expira mandatul. Toate acestea le-au votat fara sa clipeasca, intr-o concordie deplina, opozitie si putere, lasind la o parte dusmania de fatada pentru a-si aproba noi si noi privilegii care se adauga la cele pe care le au deja.
Ca au procedat mirlaneste, nu mai este nici o indoiala. Chiar acum cind, in urma cu saisprezece ani, mureau oameni la Timisoara si Bucuresti. Martiri care nu si-au inchipuit vreo clipa ca singele lor va fi supt de lipitorile produse de liste de vot, in mod asazis democratic, care motaie pe bani grei prin parlament.
Nu exista mod mai josnic de a-ti dispretui propriul popor decit acesta, practicat sub forma unui jaf, din buzunarele noastre gaurite de impozite de tot felul, ascuns sub masca unei legalitati discutabile, prin care cei ajunsi la virful puterii isi trag cu nemiluita drepturi peste drepturi. Chiar prin aceste noi drepturi pe care si le-au dat, parlamentarii se separa cu scirba de cei care pretind ca i-ar fi votat, transformindu-se in semizei, cu toate ca in urma cu un an se milogeau in fel si chip, de voturi, la noi toti.
Orice roman ar dori sa aiba masina de serviciu, bani cit poate sa cheltuie, pensii suplimentare si cite altele. Insa de medicamente gratuite beneficiaza numai parlamentarii, nu si cei din truda bratelor carora sint platiti. Nu si batrinii care i-au votat ascultindu-le minciunile si care acum fac cozi la farmacii.
Ca goana dupa ciolan nu are culoare politica este deja dovedit: din sutele de parlamentari doar trei au avut o urma de bun simt si s-au abtinut sa-si voteze noile plocoane. Mai grav e insa ca nici limita de virsta nu mai exista. Asteptam cu totii, plini de speranta, sa treaca vremea relicvelor lipite de parlament, sa fie inlocuite cu o noua generatie, care chiar sa creada in ceea ce spune. Nu a fost sa fie asa, chiar tinereii prefacuti peste noapte in parlamentari de Botosani au marsat urgent la privilegii, la fel de rapace ca si confratii lor mai hirsiiti.
Dupa saisprezece ani ne pomenim ca am inlocuit o dictatura cu o alta, a comunistilor cu cea a politicienilor hamesiti, platiti imparateste pentru a perpetua un sistem din care numai ei sa faca parte, de care numai ei sa profite cit se poate de mult. Au murit oameni, atunci, la Revolutie, in numele unor idealuri care, dupa saisprezece ani au ramas tot idealuri. Multi altii mor si acum, eroi anonimi, din lipsuri si nevoi, platind cu viata bunastarea si belsugul celor care pretind ca sint "alesi ". Alesii cui?