Politisti cu grade scosi la pensie la 50 de ani. Cu plati compensatorii si o pensie cat un salariu de primar. Incadrati apoi la conducerea politiilor comunitare. Sa faca si acolo tot ce stiu ei mai bine.
Ii dai unui om o pensie pentru ca nu mai poate sa munceasca. Eu asa inteleg sistemul. La noi, nu. Vechiile mentalitati sunt perpetuate, iar noile generatii sunt conduse tot de cei care, in vremea comunismului, erau cei mai tari. Acum, insa, o fac pe bani frumosi. La vremea infiintarii politiilor comunitare, din toata tara veneau stiri despre militieni scosi "in bloc" la pensie. Naivi, ne bucuram. Incepeam sa avem incredere in sistem, care se descotoroseste de comunisti. Imediat aparea si explicatia. Era un nou pont, despre care doar ei stiau. Se infiinta in oras politia comunitara. Iar cei alesi pentru a o pune pe picioare erau tocmai militienii scosi la pensie. Acesti sefi din toata tara mai au inca ceva in comun: primesc lunar pensii de peste 30 milioane lei vechi fiecare si au fost rasplatiti la parasirea sistemului cu sume compensatorii de peste 1 miliard lei vechi.
Se tot vorbeste de ani de zile despre necesitatea formarii unei noi generatii de oameni ai legii, in speta, a unei noi generatii de politisti, cu o mentalitate noua, cu o viziune noua, debarasati de vechile metehne de pe timpul comunismului si care sa infirme, la 19 ani de la Revolutie, celebrele bancuri cu militieni. Numai ca ei nu se lasa dusi. Se pare ca pretul plecarii lor din sistem a fost chiar aparitia acestor politii comunitare, care sa-i ia de pe drumuri si sa-i introduca din nou in sistem. Alt sistem, alt nume, alti bani, pentru aceeasi oameni.