1-2 ore de munca pe zi. Atat le-ar lua cabinetelor veterinare pentru a steriliza caini. O idee ca aceasta poate salva tara de problema cainilor comunitari. In Bucuresti sunt peste 200 de cabinete inregistrate. Sa presupunem ca sunt doar 100. La un recensamant facut in primavara, au rezultat aprox. 60.000 de caini fara stapan. Sa majoram la 100.000. Asta inseamna 1000 de caini / cabinet. 4/zi inseamna 250 de zile. Intr-un an, problema cainilor fara stapan ar fi rezolvata.
Problema este cu totul alta! Vrea cineva acest lucru? ONG-urile isi pierd obiectul de activitate. Politicienii pierd un subiect de campanie electorala. Medicii veterinari pierd si ei. Sa exemplific. Eu am avut intotdeauna caini si pisici pe care le-am tot plimbat pe le veterinari. Unde am lasat bani cat sa-mi iau o masina. Nu a existat vizita la un cabinet in care sa nu se prezinte cate un om cu cate un maidanez suferind, in general lovit de masina. Chiar si cazul in care ere clar ca unica solutie era euthanasierea, majoritatea medicilor veterinari faceau tratamente de milioane de lei vechi. Caz: cainele in coma si tratamentul de 3.200.000 lei!
Urasc veterinarii care au uitat de ce au facut facultatea. Pentru ca iubeau animalele. Acum iubesc banii. Iar cazurile cu cainii, caii si pisicile maltratate au un final tragic, tocmai din cauza nepasarii medicilor care au jurat ca vor pretui viata animalelor. Care dau tiganilor sa manance un cal pe moarte, care fac vaccinuri scumpe, imposibil de platit de unii, care cred ca un caine pe moarte poate fi inlocuit cu altul nou.