Nu stiu care a fost zilele trecute ratingul pe Capitala al principalelor televiziuni (mai ales al celor de stiri), dar sunt gata sa pariez ca a fost cu mult sub media zilelor trecute. Asta pentru ca, in ciuda vremii nu tocmai insorite, bucurestenii au preferat sa iasa la cautat de martisoare decat sa-i vada facand bulbuci la gura in Parlament pe Corlateanu, Funar, Andon si ai lor, in stradania inutila de a-l da jos pe Basescu din scaunul de la Cotroceni.
Exasperati de balacareala politica a alesilor de mai an, romanii intra in martie gata astenizati. Fara sa mai astepte, altfel spus, astenia de primavara. Asta inseamna ca, indiferent ce mai spera sforarii din Parlament, de la Cotroceni sau de la Victoria, credibilitatea lor in fata alegatorilor a ajuns aproape nula. Cu exceptia unui numar mic de "talibani" ori al unui grup si mai mic de naivi care mai spera in unul sau in altul dintre cei pe care i-au votat odata, cei mai multi dintre romani s-au despartit deja de lumea politicii de Dambovita. Umflarea buzelor scuipatoare de injurii ori bulbucarea voit amenintatoare a ochilor spre vecinul din fata camerei TV nu mai impresioneaza pe nimeni. Dimpotriva: plictiseste ori dezgusta.
E martie, si romanii nu mai vor sa-si piarda vremea cascand ochii degeaba la potlogarii ce-si inchipuie ca-i mai pot amagi, asa cum au facut-o timp de, iata, aproape doua decenii. Prin livezi, mugurii stau sa plesneasca, pe campuri a rasarit deja graul, iar satele aromesc a pamant reavan si a foc mocnit de crengi ori frunze uscate, arse prin gradini sau la capat de ogor.
Romanii buni si-au suflecat manecile si au trecut la treaba. Cu ochii mai mult spre propria ograda decat spre promisiunile politrucilor locali ori ale celor de la Bucuresti, romanii buni continua sa creada ca anul acesta le va fi mai bine. Iar asta datorita muncii lor si nu latratului celor care se fac ca le cer parerea pentru una sau alta dintre trebile tarii. De acestia, romanii buni s-au plictisit de mult.