Pina ce sa se hotarasca Basescu, Tariceanu, Voiculescu si ceilalti daca fac sau nu alegeri anticipate, s-ar putea sa se organizeze la Botosani, pentru Consiliul Judetean. Lupta dintre Coalitie si gruparea PSD - PPRM pentru controlul judetului s-a ascutit intr-atit de mult incit o parte a alesilor ameninta ca isi iau mandatele si pleaca acasa. Nici una dintre tabere nu pare speriata de perspectiva unor noi alegeri. Reprezentantii fiecareia cred ca ar avea de cistigat. E ca la un meci de fotbal, cind jucatorii fiecarei echipe anunta inaintea meciului ca "ii batem cu 5 - 0 ", iar dupa partida ies furis de la vestiare ca sa nu-i intrebe lumea ce-au facut cu golurile alea cinci, ca ei nu le-au vazut. Nu stiu cit de crezut sint PSD-istii si PPRM-istii care spun ca demisioneaza, pentru ca nu prea vad cum o gramada de oameni care s-au visat ani la rind sa li se spuna "domnu i consilier ", renunta dintr-o data doar pe ca ii streseaza Alianta. Apoi, nu cred ca i-am trimis acolo ca sa se odihneasca. Este ca si cum te-ai supara ca ai prea mult de munca.
Grav este insa si faptul in sine ca disputele au ajuns intr-acolo incit sa se ameninte cu demisia in bloc, precum si tot ceea ce se intimpla de vreo citeva luni in CJ si intre Consiliu si institutiile controlate de noua putere. Prefectura si CJ au ajuns la Tribunal, prefectul ne povesteste ca a dat peste un drum atit de obosit incit soferul i-a zis stinga-imprejur, consilierii se ameninta prin sedinte cu tot felul de dezvaluiri, primarul Dorohoiului a ajuns la Parchet si altele de genul asta. Adica, un soi de teatru, film de actiune.
Fiecare are problemele lui. Unii nu stiu cum sa puna mina pe putere, altii, adica majoritatea, care ar urma sa mearga la urne mai devreme decit isi programasera, lupta la rindul lor. Cu abonamentul la gaze, cu medicamentele compensate, cu ne-subventia pentru agricultura. Aceasta este probabil si drama societatii noastre. Marile probleme ale celor care ne conduc nu sint si alte noastre.
Dincolo de toate acestea, ar fi totusi interesant sa avem de-a face cu alegeri anticipate la Botosani. Ar fi probabil un reper pentru restul tarii si mai ales pentru Basescu et. comp. care ar realiza daca au sau nu nevoie de anticipate.