Fara indoiala ca scandalurile cu averile pesedistilor scoase la lumina au fost puse la cale de Traian Basescu. Pina si Adrian Nastase spune ca este victima lui Basescu, desi nu mai obtine compatimire cu aceasta declaratie. Avem intr-adevar de-a face cu o lovitura magistrala a marinarului de la Cotroceni, desi i-a luat cam mult pina sa isi dea seama cum sa ii termine pe liderii principalului partid de opozitie.
Intr-adevar asta era solutia, averile scoase la lumina. Nici nu mai conteaza daca respectivii vor fi gasiti nevinovati de justitie, ceea ce este foarte probabil. Conteaza sumele enorme pe care le-au adunat de-a lungul anilor, pentru prima data sefii PSD sint expusi in toata lacomia lor, opiniei publice. Nastase are avere de vreo zece milioane de dolari, asa la prima vedere, Dan Ioan Popescu nu isi poate justifica un rest de 46 de miliarde de lei, Sechelariu sufera si el de aceeasi boala. S-a dus pe copca acel "sarac si cinstit " al lui Ion Iliescu. Chiar sint curios cum o sa-i mai viziteze Nastase pe rromii de la Dorohoi, cind stie lumea ca are pe el zece milioane de parai ca nimica. De DIP ce sa mai zicem, toata viata a fost ministru sau parlamentar, deci bugetar, nimic altceva si oricind il poate face pe ala care a cistigat la Loto potul cel mare sa para doar un om mai instarit, in comparatie cu el.
Eu zic ca s-a cam terminat. Chiar daca or sa isi justifice orice banut sefii PSD, nu cred ca mai au sanse reale in viata politica, pot sa se autosuspende in fiecare zi. Cei carora li se adreseaza prin politica lor social democrata, nu vor mai vota niste tipi superbogati care promit ca se mareste pensia cu o suta de mii, iar ei cumpara in stinga si in dreapta case, terenuri, tablouri, masini. Nici reforma nu prea o vad facuta la PSD, nu mai au oameni pentru asa ceva, probabil cei citiva sefi au reusit sa submineze credibilitatea a mii de membri de partid. Geoana nu cred ca mai poate, eticheta lui Iliescu s-a lipit ca timbrul pe scrisoare, nu cred ca mai este pesedist care sa nu ii spuna aprostanacul a. Mai deschide gura Mitrea, insa pina se baga cercetatorii si in averea lui, iar Ponta et comp sint doar niste glume, deocamdata. Pot fara indoiala sa apara alti lideri, sa il cheme pe Ion Iliescu si sa spuna avotati-ne, ca de data asta sintem cinstiti a, mai bine zis trebuie sa o faca, pentru a nu disparea cu totul, ca PNTCD pe vremuri, dar succes mare nu cred ca vor mai avea.
Prima reactie probabil va fi ca, de bucurie, PNL si PD vor incepe sa se certe strasnic intre ei, de fericire ca dispare opozitia. Deja conducerea centrala de la Botosani a transmis in judet la consilieri ca cine nu voteaza cum le spun ei, li se retrage sprijinul politic. Adica incepe iar chestia aia cu partidul are intotdeauna dreptate. Am mai vazut asta si la PSD. Si probabil, cum istoria se repeta, o sa vedem peste patru ani prin ziare averile facute de ministrii actuali ai Aliantei. Banii vor veni normal, tot de la matusi, neveste disperate sau copii minune.