Supralicitata galagios de unii, contestata vehement de altii, ori pur si simplu nebagata in seama de cei mai multi dintre romani, Valentine's Day - Ziua Sfantului Valentin la catolici, devenita, in preajma de Atlantic, Ziua Indragostitilor - a trecut si-n acest an Carpatii. Ca de obicei, vanzoleala cea mai mare s-a petrecut la posturile TV ale lui Adrian Sarbu, care se pare ca tine mortis sa respecte Axa britano-balcano-yankee, aducand aici, la cot de Dambovita, toate pretextele de intamplari mondene ale strambatorilor de nas din UE. In urma lui, s-au asezat, cu mici exceptii, toate celelalte canale.
In ultima saptamana, am asistat, asadar, pe mai toate posturile TV la o abundenta de vorbe edulcorate, precum suflet, lumina, parfum de trandafir, vant de primavara, lacrimi de copil, flori, soare, cer, inimi, buze, ochi si obraji, eternitate, moarte, soare, mare, chemare si asa mai departe.
ßi tot in vremea din urma, am vazut cum, peste toate ispititoarele invitatii la iubire, peste soapte de amor, sfasietoare oftaturi ori lacrimoase rugaminti, s-a intins uratul indemn, extras parca din cloaca cea mai pestilentiala a mistocariilor de mahala: "PROpune-i-o..., baga-i o Valentina!". Devenita, dupa scandalizarea CNA-ului, "PROpune-i o Valentina!", insailatura abjecta a continuat sa ne zgarie urechile pana azi.
Cu "PROpune-i-o...!", PRO TV pare sa justifice insa o anumita continuitate in realizarea programelor sale. Propunand, altfel spus, vulgarizarea unei zile dedicate iubirii si aducerea acesteia in coordonatele unui an de scandaluri iscate de sex. Dupa repedea paranteza a unor vorbe roz-liliachii, venite pe micile ecrane mai mult dinspre propriii realizatori decat dinspre oamenii obisnuiti, tare ma tem ca, in zilele urmatoare, aceleasi posturi TV vor continua sa ne ofere, la ora de maxima audienta, stiri despre omoruri, violuri, incesturi si alte violente mai mult sau mai putin familiale, care, oricum, tot de la indragostire par sa porneasca.
Sa nu ne uimim, asadar, daca, de maine, LOVE-ul se va transforma iarasi in SEX si tot de maine, la stiri, fericitii indragostiti ai zilei de azi vor trece la spintecari, strangulari, topoare-n cap si alte omoruri. Sa ne fie de bine!