Campania pentru cel de-al doilea tur al prezidentialelor a fost mult mai searbada decat cea dusa pentru turul I. O senzatie de oboseala, de lehamite atat din partea eroilor principali, cat si din partea celor chemati sa-si aleaga presedintele pe urmatorii cinci ani. Mult- asteptata confruntare intre cei doi protagonisti, parsiv programata la o ora la care o buna parte a electoratului, cu precadere cel de la sate, doarme dus visand la o viata mai buna, nu a iesit foarte mult din nota campaniei din ce in ce mai sleite de puteri.
Opozitia pare obosita si chiar usor resemnata in fata tavalugului PSD, care “vine, vine, calca totul in picioare“. Sau, ma rog, acolo unde nu poate sa calce in picioare, mituieste! Dupa frecventa cu care auzim ca PSD-ul da bani incolo si incoace, da cadouri de Craciun pentru nevoiasi, da materiale de constructii pentru sinistrati sau lemne de foc pentru tarani, s-ar parea ca actualul partid de guvernamant e o adevarata mana cereasca pentru romani! Insinuata din om in om, ori prin toate mijloacele media, chiar daca evident rupta de realitate, aceasta parere se va dovedi foarte folositoare atunci cand necajitul caruia abia daca-i ajung banii de paine isi va pune stampila pe numele unuia dintre candidati. Si, omeneste vorbind, cum sa nu-l preferi pe cel care, in ultimele luni, a tot dat in dreapta si in stanga! Ori cum sa te mai gandesti ca darurile astea nu provin deloc din buzunarele celor ce se dau drept ocrotitori ai natiei, ci pur si simplu din birurile tot mai grele puse pe capul nevoiasilor pe care se prefac ca-i miluiesc!
O duduie intre doua varste, agitand triumfatoare o sacosa de plastic, ornata cu trei trandafiri, in care avea deja oasele pentru ciorba, bombanea de zor ieri in Piata Crangasi, ocarand cativa tineri ai Aliantei D.A. care imparteau fluturasi cu indemnul de a merge la vot. “Vin cu lozinci - striga femeia - in loc “sa dea si ei ceva la oameni!“. Cu siguranta, cetateana respectiva se va prezenta, plina de mandrie patriotica, inca de la primele ore, la sectia de vot. Un vot la care foarte multi vor veni cu mana-ntinsa: poate ca si la ultima strigare mai pica totusi ceva...