La inceput de iarna, fotbalul romanesc se pregateste de hibernare. Exista totusi o raza de lumina spre primavara europeana, care, paradoxal, vine dinspre Steaua, echipa care are un amarat de punct. Este insa singura formatie de la noi cu sanse de calificare, in conditiile in care la start s-au aliniat numai putin de sapte echipe, doua in Liga Campionilor si cinci in Cupa UEFA.
Dupa cum se stie, din cele cinci care au jucat in turul intai al Cupei UEFA nici macar una nu a reusit calificarea in faza grupelor, iar CFR Cluj a avut un start exploziv in Liga Campionilor si apoi s-a dezumflat ca un balon de sapun, pierzand trei meciuri la rand, dintre care doua chiar pe propriul teren. Si odata cu aceste infrangeri s-a parafat eliminarea, astfel ca meciul de pe "Stamford Bridge", cu Chelsea, este prea putin interesant pentru CFR Cluj. Astfel, s-a ajuns din nou, pentru a cata oara?, in situatia ca Steaua sa fie speranta fotbalului romanesc, gruparea din Ghencea avand sanse mari sa se califice in 16-imile Cupei UEFA. Si asta in conditiile in care in cinci meciuri a adunat un singur punct, culmea, chiar pe terenul echipei impotriva careia va juca miercuri, Fiorentina.
Daca Steaua va reusi calificarea, obiectiv care poate fi indeplinit in cazul unei victorii, ar fi o adevarata minune, intrucat din sapte tot ea ar ajunge in primavara europeana. Si nu neaparat pentru ca ar fi mai buna ca altele, ci intrucat de aceasta data a avut norocul sa dea peste o echipa la fel de slaba ca si ea. Insa ar fi o noua palma data adversarelor din campionat si mai ales lui Dinamo, care viseaza de ani buni sa joace in Liga Campionilor si care rade cand marea rivala se face de ras. Dar cine rade la urma...