In timp ce PSD se joaca de-a motiunea impotriva Guvernului Tariceanu, Dinamo a reusit ieri sa aduca un antrenor stelist la echipa. Ce legatura este intre cele doua evenimente? Strategia proasta de la Dinamo a facut ca spartanii sa fie refuzati de dinamovistii Sabau si Andone, tot asa cum strategia zero a PSD poate aduce rezultate si mai slabe la alegerile din 2007 si 2008.

Clasa politica autohtona se cearta de vreo doua saptamani pe marginea unei prezumtive motiuni de cenzura ce ar trebui introdusa de PSD si care, in mod logic, ar duce la caderea Guvernului Tariceanu. Pentru ca, in mod normal, odata motiunea inaintata de PSD, aceasta ar trebui sprijinita de parlamentarii social-democrati la care s-ar adauga PD si PLD, prin urmare s-ar putea ajunge la o majoritate destul de confortabila.

Dar cum PSD nu are nicio intentie de a declansa alegeri anticipate la sase luni de la infrangerea din campania pentru demiterea presedintelui Basescu, nu face decat sa se joace de-a motiunea. Astfel, PNL se vede obligat sa faca concesii social-democratilor pentru ca sigur liberalii si-au epuizat urma de curaj in batalia cu Base, asa incat nu mai au tupeu sa le spuna pesedistilor sa se duca cu motiunea lor unde vor, dar sa-i lase pe ei sa-si vada de afaceri, pardon, doctrine politice si programe de guvernare, pentru ca oricum nu vor depune motiunea.

In tot acest timp, in plan sportiv circul Dinamo s-a declansat din nou, dupa un an plin de reusite, unele surprinzatoare, spartanii, aparuti - deloc intamplator - in preajma spitalului de boli psihice din Soseaua Stefan cel Mare, si-au revenit si au inceput sa arate ce pot: sa se faulteze reciproc. Pentru ca au fost eliminati de Lazio l-au dat pe Rednic afara, in plus si Nastase a fost pus pe liber, in timp ce Blay si Oprita nu se simt prea bine. Daca victoriile de anul trecut au fost favorizate de o zodie buna pentru dinamovisti, anul acesta nu a mai iesit treaba cu norocul. Nu mai scriu nimic de Steaua, ca unde e Gigi nu poate fi vorba de strategie, desi unele rezultatele ma pot contrazice.

Asa cum lipsa de strategie de la Dinamo in timpul unor succese a dus la un dezastru ridicol, asa si succesele PSD-ului pana in 2004, pentru ca, la urma urmelor, au castigat alegerile parlamentare, i-au adus pe membrii acestui partid in situatia jalnica de a se juca de-a motiunea. Rezultatul strategiei dinamoviste a adus un antrenor stelist la echipa, dupa ce oamenii crescuti in Groapa au refuzat. Tot asa PSD-ul se chinuie sa creasca un nume pentru a se bate cu Basescu, sau poate vor merge pe mana lui Geoana si a lui Vanghelie?!