Se mobilizeaza 300 de politisti si prind 10 interlopi. Scenariul este identic, pe toti ii vezi ridicati din paturile amantelor, in miez de noapte, dusi cu dubele la arest, iar peste cateva ore ... eliberati. Triumfatori, victoriosi, se intorc cu limuzinele. Le-a mai crescut rangul de interlop, au urcat in ochii prietenilor si victimelor. Magistratii i-au lasat liberi, acum sunt de doua ori mai puternici decat erau inainte. Parca nu era de ajuns sa stim ca justitia e oarba si ca Sile Pietroi a cumparat magistrati sau i-a amenintat, pentru ca avem imediat confirmarea chiar de la judectoarea care l-a eliberat: " Mai am doua luni pana la pensie si vreau sa fiu linistita". Macar de ochii lumii putea sa spuna ca nu sunt probe, ca au fost vicii de procedura. NU. Viitoarea pensionara nu vrea bataie de cap si ii acorda imunitate interlopului. Magistratul si-a batut joc de munca de mai bine de un an a anchetatorilor, timp in care ei au strans dovezile necesare care de-acum risca sa devina inutile. Magistratul Tribunalului Bucuresti, Marilena Popa a decis sa-l elibereze pe Sile Pietroi, fara sa emita macar o interdictie de a parasi localitatea sau tara. Nu este prima oara cand Sile Pietroi ajunge in fata justitiei romane si pleaca nepedepsit. In 2000, interlopul a fost acuzat de tentativa de omor, dupa ce a batut un bucurestean pe motiv ca acesta ii blocase masina, dar a scapat si atunci de inchisoare.
Am vazut la TV alte zeci de oameni cu aceleasi povesti, au fost chinuiti, batuti, nenorociti pe viata de Sile Pietroi. Iar este acum liber si de negasit. Iar o mama care a furat paine pentru copilul sau sau o batrana care isi apara pamantul mostenit ajung in inchisoare cat ai clipi.
Iar interlopii isi castiga nu o imunitate, ci zece imunitati, daca vor. Ei au fost implicati in alegerile locale, au avut grija ca oamenii sa vina la vot, au sprijinit un candidat sau altul. Si au primit chiar functii de consilier local sau functionar in Primarie. Sa nu va mirati cand o sa ajunga sa ne si conduca, spalati, aranjati, mai curati ca niciodata, pentru ca judecatorii acestei tari vor sa aiba o pensie linistita. Atunci de ce nu s-au facut si ei interlopi?