Inundatiile care au avut loc in ultimele zile, in tara, par sa nu fi ingrijorat prea mult autoritatile judetului nostru, desi localitatile care au fost avut de suferit de pe urma viiturilor risca sa fie iar lovite de furia naturii. De ce? Pentru ca autoritatile locale au considerat ca ceea ce poti face azi poti lasa pe maine, poimaine, si tot asa mai departe. Asta in conditiile in care multe dintre localitati au primari noi. Se pare ca si acestia au "mostenit" nepasarea fostilor.

Atitudinea de relaxare in fata capriciilor naturii ma duce cu gandul la o vorba care suna cam asa: "Ai incredere in Dumnezeu, dar incuie-ti masina". Daca Dumnezeu ti-a dat o astfel de palma, este clar ca trebuie sa inveti ceva din asta. Vineri, la initiativa Prefecturii, a avut loc o intalnire cu primarii din judet. Intalnirea a avut drept scop o instruire pe tema prevenirii dezastrelor naturale care pot afecta in orice moment localitatile judetului nostru. Cand s-a facut "strigarea la catalog", cei care au organizat intalnirea au avut uimirea si dezamagirea sa constate ca majoritatea primarilor a tras chiulul. Se pare ca oamenii astia nu pot scapa sub nicio forma de prostul narav al indiferentei. Stau si ma intreb: ce treaba atat de urgenta i-a impiedicat sa vina pentru cateva ore la intalnire, sa-si ia notite si sa para ca inteleg prioritatea vietii si a sanatatii locuitorilor?

Nu poti face glume cu natura, nu te poti juca de-a v-ati ascunselea cu ea si nici nu merge sa faci vreun pact. Natura trebuie respectata, legile ei trebuie respectate, Divinitatea nu poate fi corupta. Cati oameni trebuie sa mai sufere pentru ca cineva sa ia, totusi, atitudine? Cand vor intelege si alesii nostri ca fotoliile de primar nu sunt pentru stat degeaba? Iata ca, desi intrebarile sunt simple, este foarte complicat pentru autoritati sa ofere raspunsuri.

De ce n-au venit primarii la o intalnire atat de importanta? Raspunsul este cat se poate de simplu: "sufereau". Aveau dureri puternice in cot si in partea dorsala, acesta este motivul. Poate parea obraznic ceea ce spun, dar ganditi-va ca exista oameni ale caror vieti si locuinte sunt zilnic puse in pericol, iar primarii STIU asta. Nu cred ca e nevoie de mai multe cuvinte.