Pe la noi, romanii, care abia invatam cu ce se mananca lumea asta moderna in care ne-am aruncat singuri, se intampla situatii de-a dreptul ilare. Asistentii sociali de la Protectia Copilului au ramas de-a dreptul blocati in fata unei cereri fara precedent. O batrana dintr-unul din colturile judetului a venit sa ceara... doua neveste, cate una pentru cei doi fii pe care-i are acasa. Femeia a batut drumul pana la Galati pentru o urgenta medicala, dar s-a gandit ca este un bun prilej pentru a-si rezolva si aceasta problema care ii statea pe suflet. A intrat intr-un birou al Directiei de Protectie a Copilului, s-a asezat batraneste pe scaun si si-a spus pasul.

"Maica, am casa, am capra, porc, chiar si cal, dar am si doi feciori care sunt neinsurati. In sat la mine nu mai sunt decat doua fete, dar eu nu le mai prind pe astea, pentru ca vor sa plece in Italia. Dati-mi si mie doua fete, nu conteaza cum sunt, doar sanatoase sa fie, pentru ca am de toate si vreau sa fac si eu macar o nunta, dar n-am mireasa", si-a incheiat femeia pledoaria. In fata unei asemenea cereri, functionarul a ramas fara nicio replica, iar incercarea de a-i explica femeii ca Directia nu este agentie matrimoniala a ramas cam fara rezultat pentru ca batrana o tinea una si buna ca vrea macar o mireasa, daca nu doua.

Intr-o lume atat de zbuciumata cum este a noastra, femeia, rupta de realitatea zilei de azi, a venit intr-un suflet la o institutie care, din punctul ei de vedere, se ingrijeste de niste copii amarati, parasiti, dintre care fiii ei si-ar putea alege doua fete obisnuite cu greul, care sa nu fie ademenite de mirajul strainatatii. A crezut, in naivitatea ei, ca doar aici poate gasi doua tinere serioase, care-si doresc sa intre intr-o familie care are "de toate" - o casa, o capra, un porc si un cal. A crezut ca se poate alege cu doua fete, care sa nu fie pretentioase si care sa munceasca asa cum a facut si ea de-a lungul vietii, dar mai ales ca acestea sa se ingrijeasca de fiii ei, care trebuie lasati pe maini bune. Din nefericire lumea ei, de acum 60-70 de ani, nu mai coincide cu a noastra si probabil ca batrana a cam primit cu amaraciune acest adevar.