Puţine sunt categoriile care au scăpat de boala salariilor date pe bucăţele, după bugetul ciunţit al instituţiei ori proasta înţelegere a conducerii respective. Rand pe rand, mai devreme ori mai tarziu, au ajuns să facă bătături şi să se calce pe ele în sălile tribunalului oameni despre care nu ne imaginăm că ar putea avea parte de păcăleli salariale.
In ultimul an, au fost doctorii de la Spitalul TBC. După ce li s-au recunoscut meritele, s-au trezit urmaţi şi de o bună parte din restul personalului, ce nu avusese pană la citirea sentinţei curajul să spere.
Tot în faţa instanţei s-au trezit şi profesorii, reclamand faptul că li s-au furat o parte din sporuri. Care sporuri au fost motivul discordiei şi pentru angajaţii Curţii de Conturi din Galaţi. Care sporuri nu le-au regăsit pană în instanţă nici procurorii Curţii de Apel. Tot lefurile trunchiate i-au manat şi maniat pe poliţişti în faţa magistraţilor. Un singur pix le-a fost deajuns pentru a da în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, Inspectoratul General al Poliţiei Romane, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Şefii celor care se plang de trunchieri salariale nu le rămane decat să ia mult mai serios în considerare doleanţele angajaţilor, chiar dacă bugetul nu le permite mare lucru. Ar trebui să se bată ceva mai serios pentru interesele celor pe care îi păstoresc. Cand simt că nu mai fac faţă, pot lăsa culoarul liber celor care se dovedesc mai buni manageri. Pană la soluţionarea problemelor, sunt rugaţi să scrie de o sută de ori „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“, „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“, „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“, „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“, „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“, „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“, „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“, „Promit să fac totul pentru reîntregirea lefii angajaţilor“...