In secolele VII-VIII dupa Hristos, in Imperiul Bizantin a aparut o miscare spirituala considerata eretica in interiorul Bisericii Ortodoxe, care avea drept scop distrugerea icoanelor. S-au distrus atunci lucrari de arta cu o valoare artistica si spirituala inestimabila. Iconoclastii, caci asa erau numiti adeptii acestei miscari, distrugeau cu o fervoare deosebita chipul Domnului si al Maicii Sale, chipurile zugravite ale sfintilor si ale apostolilor Lui Hristos. Teroarea instaurata de ei a adus in randul martirilor pentru credinta sute de suflete. In secolul XXI, aici, in Romania, a carei populatie este in cea mai mare parte ortodoxa si aproape in totalitate crestina, aici, unde toleranta religioasa ingaduie cu iubire frateasca alaturi de ortodocsi pe catolici, pe protestanti, pe evrei, pe musulmani, pe chinezi si cine stie cate alte credinte ale lumii, se ridica din tenebrele ateismului si din umbrele terorismului totalitar vocea unui individ care vrea sa dea de pamant cu icoanele care vegheaza pacea copiilor nostri in scoli. Intoleranta sau discriminare pozitiva? Nu se poate sti. Cert este ca paganul vrea sa mearga cu aceasta cerere aberanta pana in panzele albe ale justitiei, adica la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
In majoritatea scolilor si unitatilor de invatamant, icoanele au fost aduse de parinti. Totul in spiritul libertatii religioase de care se bucura toti in aceasta tara. Daca este un elev musulman, nimeni nu il obliga sa participe la orele de religie crestina. Oricum, simbolurile din icoane reprezinta si o parte din panteonul lui religios. Iisus Hristos si Fecioara Maria fiind extrem de respectati in lumea musulmana. Daca 99 la suta dintre elevii unei clase sunt crestini, iar unul singur are parinti atei, atunci, dupa optica "luptatorului pentru drepturile omului de la Buzau", drepturile acelor copii trebuie calcate in picioare pentru a da satisfactie minoritarului. Democratia sustine ca minoritatea, chiar daca nu se supune, macar respecta drepturile majoritatii.
Comunistii au taiat in carne vie atunci cand era vorba de biserica. Au daramat biserici, au persecutat si au condamnat mii de credinciosi, dar nu am auzit de niciun caz in care sa i se interzica cuiva sa poarte cruciulita la gat, ca simbol al iubirii de Hristos. Aberatiile vajnicului "luptator" pentru sustinerea drepturilor dominatoare ale ateilor asupra comunitatilor crestine isi au radacina in negurile rosii ale totalitarismului stalinist, asa ca nici macar nu ar trebui bagate in seama.