Nu pot sa inteleg ce a fost in capul edilului sef al Galatiului in momentul in care a gandit programul manifestarilor de Ziua Marinei. Oricum, daca gandirea ii apartine in totalitate, ar trebui sa raspunda in fata galatenilor pentru proasta organizare, iar daca s-a lasat cumva influentat de "sfetnicii de bine", ar trebui sa le ceara socoteala si apoi sa-si ceara personal scuze pentru ceea ce a iesit.



Cea mai slaba si prost organizata manifestare pe care a avut-o Galatiul de Ziua Marinei. Asta se poate spune despre ceea ce s-a intamplat miercuri seara pe malul Dunarii. Probabil ca, daca nu am fi avut termen de comparatie, nu am fi fost atat de dezamagiti. Dar am vazut cum s-au desfasurat manifestarile de la Braila si ne-am amintit si cum s-au petrecut lucrurile in Galati in ultimii ani. Din ce in ce mai prost.

Dumitru Nicolae ar trebui sa le dea galatenilor o explicatie. Una credibila si justificata, nu una de genul celei pe care a dat-o presei marti, la conferinta de presa, cand a spus ca ne interzice UE sa stresam animalele. Domnule primar, nici Braila nu a stresat porcul! Dar a gasit o solutie: l-a inlocuit cu un stegulet. Si nu a renuntat nici la jocurile marinaresti de uscat - fuga in sac, fuga cu oul in lingura, predarea de stafeta, trasul de parama... Probabil ca primarului nu i se mai par atractive astfel de jocuri, dar tinerii, si nu numai, s-ar fi distrat copios asistand la un astfel de spectacol. Poate ca ar fi cazul ca edilul sef sa-si ia un consilier tanar, care sa-i spuna astfel de lucruri.

Intrebati-i pe braileni, domnule primar, ca tot ziceti ca va duceti des in orasul vecin, daca s-au distrat de Ziua Marinei. Si intrebati-i si pe galatenii care au strabatut tot orasul pentru a veni, pe 15 august, pe malul Dunarii. Veti vedea ca nu-si propune nimeni "sa dea in primar" asa, fara rost.

Scuza cu "n-am vrut sa cheltuim prea multi bani" nu tine. Daca am vedea ca primul gospodar al orasului tine cu dintii de fiecare leut de la buget, am intelege. Am zice: da, domnule, decat sa cheltuie bani pentru spectacole, prefera sa cumpere case celor care stau in strada. Numai ca... Un calcul simplu imi vine acum in minte: din cei 300.000 de euro cheltuiti in trei ani pe deplasari in strainatate s-ar fi achizitionat de pe piata imobiliara cam sase apartamente de interventie. Stiti cate familii vor ramane in strada in urmatoarele zile pentru ca au primit ordin de evacuare din casele revendicate?