Presedintele "tuturor romanilor" este in primejdie. Adevarul e ca seful statului se afla pentru prima data in mare pericol. Pina acum nici unul dintre adversarii sai politici nu a reusit sa puna presiune asupra "marinarului". Traian Basescu si-a invins adversarii politici indiferent de functia pe care a ocupat-o. Ministrul Transporturilor si primarul general al Capitalei, Basescu, nu a avut nici un adversar care l-ar fi putut invinge.

Situatia a fost asemanatoare si in primii doi ani de mandat prezidential. Acum nu mai e un secret pentru nimeni, seful statului nu mai are stralucirea de la inceputul mandatului. Nimeni nu stie insa de ce farmecul fostului primar nu mai e cel din vremurile bune.

Se pare ca pesedistii au descoperit o arma secreta cu care sa-l anihilize pe Basescu si, daca democratii nu vor gasi repede un antidot, barca pedistilor se va scufunda cu tot cu capitanul acestora, Traian Basescu. Este posibil totusi ca salvarea presedintelui sa vina din interiorul coalitiei PSD-PC-PNL-PRM.

Liberalii au fost impartiti in doua tabere de votul pentru suspendarea sefului statului. O tabara sustine ca suspendarea trebuie sa treaca de Parlament, iar cealalta sustine ca PNL ar putea avea numai de suferit daca se fac valuri prea mari pe scena politica. Suspendarea lui Basescu ar putea totusi sa provoace deservicii tuturor partidelor politice si nu doar Partidului Liberal. Din acest motiv politicienii ar trebui sa realizeze un proiect referitor la modul in care ar putea fi suspendat electoratul.

Nu se stie niciodata cind nea Gheorghe din Micro 21, salariat la Santierul Naval din Galati, se supara pe Basescu, Tariceanu, Geoana, Vadim si-l voteaza pe Becali. Pesedistii, penelistii si peremistii ar fi distrusi daca un astfel de "cosmar" ar deveni realitate. Din acest motiv cei care domnesc acum in Parlament trebuie sa gaseasca o formula prin care ei sa ramina alesi pe viata, iar alegatorii sa renunte la prostul obicei de a da importanta scenei politice o data la patru ani.

Social-democratii, peremistii, liberalii si conservatorii trebuie sa inteleaga ca nu Basescu este cel mai mare adversar al lor. Cu alte cuvinte, PSD, PNL, PRM, PC, PD ar trebui sa se impace si sa puna toate tunurile pe electorat pentru a-i inchide gura o data pentru totdeauna.