Godzila este o catea data dracului, care isi duce veacul in curtea interioara a blocului in care locuiesc. Presedintele, usor cam laudaros, este alesul romanilor, actualul "locatar" de la Cotroceni. Intre cei doi nu pare a exista nicio legatura. Si totusi, exista o relatie pe care o fac zi de zi, mai exact dimineata de dimineata, intre orele patru si cinci, atunci cand Godzila, asa cum este alintata de copiii din zona, latra disperata la necajitii care vin sa ia din gunoaie diverse chestii care le-ar putea fi de folos, dand desteptarea generala tuturor celor care au avut nesansa sa aiba dormitoarele spre zona respectiva. Veti recunoaste ca nu este catusi de putin placut, daca nu chiar exasperant, sa auzi zi de zi aceleasi latraturi furioase la o ora la care cei mai multi dintre conationalii tai dorm in tihna.
Si atunci nu ai cum sa nu te gandesti la promisiunile domnului Basescu, care pe vremea cand candida la Primaria Capitalei, a promis ca ne va scapa de cainii vagabonzi, actiune demarata cu mult tam-tam si care s-a oprit undeva pe la mijlocul drumului. Ca mai mereu, domnul Basescu se poate bucura de niste circumstante atenuante, printre care la loc de cinste se numara protestele asociatiilor pentru protectia animalelor, care, din motive umanitare, demne de altfel de respect, s-au opus eutanasierii cainilor fara stapan. Una dintre cele mai virulente era una intitulata "Patru Labute", care se opunea vehement proiectelor viitorului primar si care a reusit ca proiectele domnului Basescu sa nu poata fi finalizate si sa ramana doar la capitolul de bune intentii pentru toti cei care au de suferit, intr-un fel sau altul, de pe urma patrupedelor fara stapan.
A urmat campania pentru castigarea alegerilor prezidentiale, de acum trei ani. Cu aceasta ocazie, candidatul Basescu s-a laudat ca ne va scapa de "dulaii" corupti pana in maduva oaselor, care au adus la exasperare o populatie satula pana peste cap de mafia PSD (si nu numai), ce parea sa fi pus stapanire pe tara. Promisiunile sale au ramas, din nou, fara acoperire, cu unele exceptii. Este drept ca, de aceasta data, "Patru Labute" pare a se fi mutat in domeniul justitiei, foarte multe procese terminandu-se cu celebrul NUP, din pricina unor vicii de procedura, dintre care foarte multe par cusute cu ata alba. Si, nu in ultimul rand, un fel de "Patru Labute" se regaseste si in sanul Curtii Constitutionale care da verdicte, probabil legale, in urma carora cei care sunt perceputi de o buna parte a populatiei ca fiind marii corupti ai Romaniei pot beneficia linistiti de imensele averi, pe care le-au obtinut prin mijloace aflate fie la limita legalitatii, fie in afara ei. Asa cum este recentul caz al domnului Dan Ioan Popescu, un politician marcant, care, "cu totul intamplator" a facut o avere impresionanta, tocmai atunci cand a detinut postul de Ministru al Industriilor.