Mircea Sandu a castigat un nou mandat la carma FRF in dauna lui Gica Popescu. 187-102 a fost scorul final, care l-a reconfirmat pe „Nasu“ in fruntea fotbalului romanesc. Nimic surprinzator. A recunoscut asta chiar si Nicolae Zamfir, nasul de cununie al „Baciului“. De la inceput s-a spus ca Sandu va castiga fara emotii. Avand de partea sa sistemul si vechile prietenii, Mircea Sandu nu si-a facut nici un fel de emotii la tragerea finala. Mult mai versat, fostul si actualul presedinte al FRF a reusit sa atraga cea mai mare parte a votantilor, in ciuda curentului creat impotriva sa. Mai conteaza ce le-a promis „Nasu“ alegatorilor sau daca toate voturile controlate de Marin Condescu, vreo 50 la numar, au ajuns in buzunarul lui Sandu? Cert este ca, pana la urma, totul s-a transformat intr-un „joc-scoala“, in care Gica Popescu n-a putut fi decat un simplu sparing-partner.

„Baciul“ poate fi insa apreciat doar pentru ca a avut curajul sa se ia la tranta cu Mircea Sandu, creand o competitie in care a cules 102 voturi. Cu alte cuvinte, a iesit din teren cu fruntea sus, chiar daca acest argument este lipsit de semnificatie pentru cei care gandesc ca imnul se canta numai pentru invingator. Asa cum a anuntat insa Gica Popescu, batalia va continua. Cele 102 voturi castigate in scrutinul de luni l-au ambitionat, cu siguranta, si mai mult pe Popescu, acesta sustinand ca va continua sa-i faca marcaj lui Mircea Sandu. Pentru ca fostul jucator al „Generatiei de aur“ stie ca nu va avea ce pierde si ca timpul va lucra, oricum, in favoarea lui.

Pornind in campanie destul de tarziu, parasit de oameni in care isi pusese nadejdea si atacat din directii din care nu se astepta, Popescu a vazut pe propria sa piele ca viata din culisele fotbalului este mult mai dura decat cea de pe teren, acolo unde duelurile se duc sportiv si castiga cine pune osul sau sare mai mult la cap. Expresii care in jargonul din culisele sportului rege au semnificatii nocive performantei si pe care „Baciul“ a crezut ca le va putea dribla abil. S-a inselat si a trebuit sa se recunoasca invins. Asa cum a trebuit sa recunoasca si faptul ca Oltenia, si mai ales Craiova, nu l-a iertat pentru greselile din trecut. Fara a mai rascoli amintirile si dincolo de orice explicatii pertinente pe care incearca sa le dea microbistilor din Banie, Gheorghe Popescu de la Calafat nu se poate lauda ca a ajutat concret Craiova. Adica Universitatea Craiova, cea care l-a creat. Si asta a contat!