O femeie de pe Valea Bargaului a strabatut 12 kilometri pe jos ca sa voteze. Agentia care a transmis aceasta stire nu da numele celei in cauza, ci doar pe acela al sefei sectiei de votare din comuna (Ioana Curea din Piatra Fantanele), care a precizat ca femeia este in varsta si ca, in ciuda vremii si a zapezii care atinge 40 de centimetri in zona, s-a dus sa voteze, zicand ca vrea sa profite de dreptul ei, pe care-l considera, totodata, si o obligatie.
Stinghera fata de puzderia de vorbe care ne asaltau, ieri dupa-amiaza, despre mersul alegerilor, stirea a atras atentia prin semnificatia ei dramatica pentru multimea romanilor care continua sa creada ca, asa cum au sunat sloganurile electorale din luna din urma, mergand la vot, chiar prin ger ori zloata, nu numai ca-si fac datoria fata de tara, dar contribuie si la implinirea propriului destin. Sau ca votul lor conteaza.
Ar fi interesant de stiut cum va fi reactionat la stirea de mai sus armata de trepadusi din toate partidele, care n-a prididit, toata ziua de ieri, sa arunce pe toate canalele informative stiri despre fraude mai mult sau mai putin inchipuite. O intrebare retorica, fireste, pentru ca nici unul dintre stafuri n-a prea avut timp de raspunsuri la intrebari dilematice! Ele au trebuit sa se impunga, violent, cu degetul, acuzandu-se de escrocherie. De la stampile ori buletine de vot disparute, furate sau pierdute la autobuze cu turisti electorali ai ambelor tabere, trimisi sa voteze in circuit, prin tara, acuzele reciproce de fraudare a alegerilor aproape ca au sufocat faxurile ori PC-urile din redactii.
Fata cu gestul emotionant al batranei ardelence, mizeria morala a aruncatorilor de acuze gratuite, ori, mai grav, a incercatorilor de fraudare a acestor alegeri este si mai batatoare la ochi. Sa improsti toata ziua adversarul cu acuze despre minciuna si inselatorie, cu credinta evidenta ca acela care striga mai tare va avea, in cele din urma, castig de cauza, este o incercare de doi bani, care nu face altceva decat sa arate dispretul profund al politicienilor fata de cei carora, o data la patru ani, mimeaza, cu cinism, ca le cersesc sufragiile. Este o ticalosie care, in cele din urma, va fi descoperita si de prea multii alegatori de felul batranei din Prundul Bargaului. Si tratata ca atare.