Intr-o tara in care toata lumea se pricepe la fotbal si politica, saptamana aceasta, sportul cu balonul rotund a luat fata vrajbilor din coalitie sau indreptate impotriva acesteia ori a mizeriilor ce refuleaza dupa 16 ani de pe holurile CNSAS. Steaua, Dinamo si Rapid s-au luat la tranta cu Europa fotbalistica. ßi au dove-dit-o, cu un mare plus in dreptul Stelei, care, dupa o pauza de zece ani, si-a recastigat dreptul de a se aseza la masa bogatilor, numita Liga Campionilor.
Oamenii lui Gigi Becali ii vor avea "vecini" la acest ospat pe fotbalistii de la Real Madrid, Olympique Lyon si Di-namo Kiev, nume care, prin prisma palmareselor, te fac pur si simplu sa te infiori. Va fi foarte greu, daca nu imposibil, dar, poate tocmai de aceea, cu atat mai frumos. La urma- urmei, Steaua nu are nimic de pierdut, din contra, totul de castigat. Bani, multi bani si faima, faima neprefabricata, pentru ca Steaua este acum in lumea in care se joaca fotbal adevarat.
Este implinirea visului unui om de care lumea nu auzise in urma cu cinci ani. Hulit de multi, adulat de si mai multi, privit cu indiferenta de restul romanilor, Gigi Becali a deschis larg baierele pungii pentru ca acum sa culeaga roadele a ceea ce, intr-o societate normala, se numeste investitie. Caci, spre deosebire de cei cu care se bate in fotbal, latifundiarul din Pipera asta se cheama ca a facut. Nu a vandut jucatori, cu exceptia celor dispensabili ori indezirabili, a cumparat, in schimb, la greu, i-a platit regeste ca sa nu mai viseze numai la plecari afara si a facut o echipa. De razboinici, daca ar fi sa-l citam...
Iar cu aceasta echipa, Gigi Becali a scos capul in Europa. Mai timid la inceput, drumul european al Stelei a continuat cu o eliminare a Valenciei, cu o semifinala de Cupa UEFA, iar acum cu o calificare intr-o competitie care-i garanteaza bugetul pe un intreg sezon. La remorca Stelei s-au agatat acum Rapid si Dinamo, echipele care au intregit o saptamana cu adevarat fericita pentru fotbalul romanesc.
Fie si mai chinuit, celelalte doua echipe bucurestene au confirmat revirimentul fotbalului romanesc, un capitol pentru care UE(FA) nu numai ca nu ne poate arata nici macar cartonasul galben, ci, din contra, ne aplauda. Dincolo de scandalurile avandu-i in prim plan fie pe arbitri, fie pe Mitici, fie pe Jeneli, fie pe Gigeli, la fiecare sfarsit de saptamana, fotbalul romanesc a demonstrat ca poate imbraca si costumul de gala.