"Rapid - farmecul vietii". Nimic mai adevarat. Bucuria data de fotbalisti muncitorilor din Giulesti. Clipe de fericire aduse candva in Potcoava magica. Micutul ungher al fotbalului romanesc unde-si aveau locul ' brazilienii '. Singurul loc unde nu prima performanta, ci spectacolul, unde o ratare frumoasa facea mai multi bani decat un gol urat. Locul unde nimeni nu se supara ca Rapiduletul pierdea la cine stie ce echipa de pluton, insa devenea vulcan la meciurile cu greii Steaua si Dinamo. Echipa cu farmecul ei aparte, care a atras ca un magnet suporterii si i-a injectat pe viata cu microbul Giulestinei.
Chiar daca multi dintre fanii visiniilor nu sunt de acord, spiritul Rapidului a inceput sa dispara dupa Revolutie, odata cu intrarea lui George Copos in scena. Un potent om de afaceri, care si-a crescut averea an de an si cu ajutorul fotbalului. Un actor grabit, intrat intr-un spectacol cu priza la public, care nu avea decat sa-i cresca averea, prestigiul, faima. Insa, afacerea a fost afacere si cine baga banii, trebuie sa-i si scoata si asa, locul ratarii frumoase a fost luat de necesitatea golurilor urate. In cautare de castig, Copos a bagat bani multi, dar a si scos, a fortat performanta si, felicitari lui, i-a si iesit, Giulestul traind cele mai mari performante sub conducerea lui. Rapid nu a mai fost ruda saraca a Bucurestiului, a ajuns sa se bata (si sa bata) pe Steaua si Dinamo, sa scoata cu tupeu capul in Europa si sa devina dintr-un sparring-partner unul din granzii capitalei.
Numai ca, in acest an, cand mirajul Ligii Campionilor i-a determinat pe patronii de cluburi sa joace fara menajamente, Copos nu a putut face fata si a cedat, mimand, mai mult sau mai putin lupta, stiind ca indiferent de cum se va termina campionatul Rapidul va avea grija de finantele sale. Iar in locul unei iesiri elegante si demne din scena, a preferat obscuritatea negocierilor ascunse si ipocrizia unei lupte impotriva asa-zisului sistem. ' Eu tin mult la acest club si am varsat o lacrima ', spunea Copos dupa ce a vandut 80 la suta din actiuni lui Fathi Taher, incasand, se pare, 40 de milioane de euro. O scena de fatada, jucata fals parca de un actor de mana a treia care abia asteapta ca dupa ce cade cortina sa dea fuga la caserie pentru a-si incasa banutul.
Iar miercuri, cand mai mult ca sigur Rapid va pierde la masa verde meciul cu Steaua, si va iesi din calcule pentru Liga Campionilor, tara va fi preluata de Taher si nu de Copos, pentru ca rolul lui a luat sfarsit, iar el a facut deja pasul spre anonimat. Cu buzunarele mai pline cu cateva zeci de milioane de euro.