De cind a ajuns parlamentar, deputatul Dragus a inceput sa emita rar, dar bine, judecati pe care el le considera adinci. Imun fiind, el poate sa-si dea cu parerea despre orice-i trece prin cap, nu ca noi, muritorii, care am putea-o pati daca ne-am trezi vorbind. Asa se face ca a spus ca toti, dar absolut toti presedintii Consiliilor Judetene din tara sint baroni locali. Inclusiv cei pe care partidul din care face parte i-a pus in posturi, inclusiv cei de-ai liberalilor, cu care este coleg de Alianta si, bineinteles, cei de la PSD. Supararea deputatului Dragus vine de la faptul ca acestia au semnat un protest comun prin care arata ca nu sint de acord cu modificarea Legii administratiei publice locale, initiativa promovata insistent de actuala putere. Asa ca i-a bagat pe toti intr-o oala si a lamurit problema. Evident, el, deputatul, nu este baron local, drept dovada datoria consistenta pe care o are la asociatia de locatari unde isi are domiciliul. Pe care ar putea sa o plateasca relativ simplu avind in vedere cit incaseaza intr-o luna, insa nu o face, spre deosebire de vecinii sai, unii pensionari poate, care insa se dau peste cap sa isi achite utilitatile. Cu toate acestea, deputatul Dragus ar putea fi si el un baron local, ceva mai mic numai, pentru ca este cercetat penal, ca orice baron care se respecta, banuit fiind ca ar fi probleme cu banii de la o privatizare mai demult, cind nu era parlamentar.
Deputatul Dragus a ajuns sa faca naveta la Bucuresti prin vot de lista. Loc scump platit de colegii dinsului, care inca mai credeau in valorile democratiei si, atunci cind au vrut pe altcineva in parlament, s-au pomenit dati afara de acelasi insistent Dragus care pur si simplu nu a admis sa-i ia cineva pleasca de sub nas. Singur, a dovedit cit este de popular cind a obtinut un procent nesemnificativ, mai putin decit propriul partid, cind a vrut sa fie primar.
Deputatul Dragus a dovedit ca gindeste asa cum spune. Daca a aruncat anatema asupra presedintilor Consiliilor Judetene, asta inseamna ca si cel din Brasov la fel ca si cel din Timisoara sau Tirgu Mures sint baroni prin judetele lor. Baroni - sintagma uzitata pentru a arata ca fura, legal sau nu, bani de la stat. A-i schimba, devine deja un act haiducesc, popular deci, in care se vor pune alti presedinti ai acestor institutii care, din motive numai de Dragus stiute, nu vor fi baroni. Nu exista nici o indoiala ca deputatul la fel face si atunci cind voteaza legile tarii: cum ii spun sefii. Asta-i buna, asta-i pentru noi, asta nu. Daca in locul lui Dragus ar fi o masinarie care sa ridice mina atunci cind i se apasa butonul, ar fi la fel de eficient. Sau sa redea mesaje de partid gata inregistrate. Nu doar mai eficient, ci mult mai ieftin, tinind seama ca peripetiile parlamentare ale lui Dragus de Botosani ne costa miliarde bune de lei vechi. Din care folos, s-o vedea. Daca nu altceva, poate mai iese un baron local. Ceva mai mic.