Legalizarea spagii catre medici are avantaje pentru toata lumea. Bolnavii nu mai trebuie sa faca anchete prin saloane, sa afle din folclor mercurialul pentru o apendicita sau alta taietura, care mai sunt preturile. Se duc la cabinet si citesc de pe usa. Apendicita, atat, hernia, un pic mai mult, taietura cutare, atat. Cinstit, curat, fara militie si procurori. Medicii tocmai acest beneficiu il vor avea. Pot taia sau coase cu pretul la vedere, dorm noaptea linistiti. Nu le mai insceneaza niciun bolnav flagranturi.
Ar fi un singur motiv pentru care as dori legalizarea spagii pentru doctori. Scap de jena puturoasa care ma apuca ori de cate ori bag bani in buzunarul medicilor. De stresul actului in sine. Cum caut eu momentul propice, cand vine doctorul sau cand pleaca, inainte sau dupa operatie, in plic sau la vedere? Pentru ca bani tot o sa-i dau, cu sau fara legalizare. Macar de jena sa scap, de sentimentul de sila, de ciuda ca un om cu carte cum e doctorul se preteaza la asemenea lucruri. Macar sa stiu ca alti oameni cu carte i-au dat voie sa ne ia banii.
Apoi, eu nu ma mai imbolnavesc anul acesta. Nici sa fac analizele obligatorii nu ma duc. Imi gasesc astia vreun diabet si tre' sa ma duc sa dau spaga legalizata la doctor. Imi depisteaza vreo boala cronica si o sa ma duc la ei periodic. Nu mai bine dau eu niste spaga nelegalizata la laborator si ma scot astia sanatos tun? E un simplu calcul pe care mi-l fac si din care nu ies pe pierdere. Ma restrang, sa pot da spaga astora cu permisul de conducere, ca vreau sa dau si eu pentru carnet anul acesta. Ne dau socrii masina. Ce sa-i faci. Atat imi pot permite anul acesta. O spaga pe an.