"Alo! Alo! Sint Superman si sint cel mai tare ". Cam de genul acesta sint majoritatea apelurilor la Ambulanta, Pompieri, Jandarmi, Politie si alte numere dintr-astea gratuite. Liniile telefonice prin intermediul carora se pot salva vieti, se pot schimba destine, sint ocupate in buna parte a timpului de inconstienti care banuiesc ca juiseaza atunci cind se dau drept Bruce Lee, Nadia Comaneci sau Traian Basescu. Probabil pentru citeva secunde se si imagineaza batind jumatate de cartier, sarind pe o birna sau tinind discursuri inaltatoare populatiei. Isi revin repejor cind li se inchide telefonul, insa distractia reincepe cind iar nu-i baga nimeni in seama si vor s-o faca pe-a interesantii. Cind nici astfel de chestii nu ii mai excita se anunta bombe pe la Prefectura, discoteca si pe unde le mai trece "atentatorilor " prin cap.
Sigur ca astfel de oameni au oarece probleme psihice, pentru ca nu se poate sa lasi bolnavi sau fripti sa astepte sa prinda legatura in timp ce tu te distrezi cu tanti de la Salvare. Problema si rezolvarea ei este insa in terenul sefilor de institutii, a oamenilor politici, adica a celor despre care ne place sa credem ca in general sint normali. Este probabil si o larghete legii si daca e asa atunci parlamentarii ar trebui sa vina cu un amendament, cu un proiect. E si o problema de aplicare a actelor normative in vigoare pentru ca ma gindesc ca daca dai vreo cinci milioane amenda unui tip care e Superman doar cind nu-l cunoaste lumea, de a doua zi si pina la sfirsitul vietii o sa fie 24 de ore din 24 Costache sau cum l-o fi chemind. Intrucit stie ca doar citeva secunde de Superman il costa citeva milioane bune.
Fenomenul e unul de amploare, iar Internetul dovedeste poate cel mai bine cit de viteji, tari, bravi, luptatori anticoruptie sint tot felul de oameni care se ascund in spatele unor nick name-uri si lanseaza Armageddon-uri si altele de acest gen. Dispar insa imediat cind e vorba sa-si dezvaluie identitatea. Atunci le piere vitejia si bravura.
Pe la inceputul anului a fost o adevarata avalansa de telefoane false prin care se anuntau amplarea de bombe si alte minuni. O buna parte a autorilor au fost prinsi, dusi la Politie, amendati consistent, li s-au imputat si cheltuielile serviciilor speciale venite sa dezamorseze "bomb " si fenomenul s-a linistit. Poate ca, daca s-ar intimpla de citeva ori astfel si cu vitejii care suna pe la Salvare si Pompieri, am scapa de supermeni, presedinti si sportivi celebri de citeva secunde.