Dupa sapte ani in care a jucat prost si a dat vina pe napasta si pe Tata Puiu, "Nationala" s-a calificat la EURO 2008. Si gata, vrea in semifinale. Anul trecut, la debutul cupelor europene, singura dilema a romanului tare priceput la fotbal era cine va castiga Cupa UEFA: Steaua, Dinamo sau Rapid. Iar in urma cu doi ani, dupa ce am tavalit pe jos cu codase din Germania, Spania sau Olanda si cu o fruntasa din Norvegia, finala nu putea fi alta decat Steaua-Rapid. Si pentru ca a fost doar un "sfert", apoi cu siguranta am fost lucrati de smecherii aia de la Nyon, care nu ne doreau - ce platitudine! - la masa bogatilor. Un complot de proportii europene, domnilor, eram prea buni si trebuia sa fim opriti prin toate mijloacele pentru a face loc alora mai slabi ca noi, aia din Italia, Anglia, Germania.
La PRO Becali TV, singurul post al lui Gigi avizat de CNA, oierul miliardar anunta zilnic in prime-time ca Real Madrid, Lyon, Arsenal sau Sevilla vin la Bucuresti doar pentru a-i oferi lui Banel prilejul de a exersa sutul la poarta, din corner, cu calcaiul. Gigi nu poate pierde meciurile cu spaniolii din Andaluzia pentru ca a fost la Muntele Athos si s-a rugat la amicul lui, Dumnezeu, caruia, basca, i-a promis si un milion de euro daca le inmoaie picioarele lui Alves si Luis Fabiano.
Intre timp, Steaua pierde tot in Liga Campionilor, iar Dinamo si Rapid au luat-o pe coaja de la echipe obscure. CFR Cluj, care-si trambiteaza cu tupeu ambitiile la coroana, s-a facut de cacao cu niste desculti din Cipru, iar Galatiul si-a furat-o de la bulgarii pe care tocmai i-am scos din cursa pentru EURO.
OK, Gigi Becali e bolnav. De optimism, adica. Dar noi, astilalti? De unde, domnilor, atat optimism?