De ce n-au iesit duminica bucurestenii la vot? De plictiseala, zic unii. De indiferenta, zic altii. De lehamite, zic cei mai multi. De prea mult ras, zic cetatenii de rand. De prea mult plans, zic alti cetateni de rand. In timp ce aceia de peste rand (adica politicienii de ocazie, mai bine sau mai rau protapiti in functii) s-ar ascunde ca strutii in nisip, nemaistiind pe unde sa scoata camasa. E cam greu, intr-adevar, sa explici entuziasmul electoratului pentru propria-ti formatiune politica, manifestat prin aducerea la urne a nici unei treimi dintre bucuresteni! Ca sa nu mai zic cat de greu e sa numeri catimile de dupa virgula (vezi cazul penibil al domnului Dan Ioan Popescu), in incercarea disperata de a mai drege busuiocul din ograda pesedista, busuioc ofilit de mult ori aruncat de multi prin pubele.
Nu cred sa fi asistat la o mai jalnica scena de agatare de putere decat aceea oferita de domnul Dan Ioan Popescu, care s-a straduit sa demonstreze ca 29,55, procentul oficial obtinut de candidatul pesede Vanghelie, este acelasi lucru cu 29,73, socotit de domnia sa, care ar fi foarte aproape de 29,74 - procent scos de acelasi pesede la localele din vara; drept care, onor dom’ DIP trebuie sa ramana cu demnitate pe pozitie, necalcandu-si promisiunea ca va demisiona daca la aceste alegeri pesedeul nu va scoate cel putin cat a scos la fostele amintite locale. (Sa nu mint: o asemanare s-ar gasi totusi in atitudinea sefului domniei sale, a “de trei ori presedintelui“ Romaniei, Ion Iliescu, care se doreste, mai nou, presedinte vesnic in pesede! Ca sa nu mai amintesc de incrancenarea Impuscatului, care se incapatana sa nu dea socoteala decat in fata Marii Adunari Nationale, asa cum dom’ DIP nu se vrea judecat decat de pesedistii din filiala Bucuresti; stie el de ce!)
Ce sa credem insa de apatia ce pare a-i fi cuprins si pe liderii Aliantei PNL-PD, pusi la un loc de un DA tot mai sovaielnic si mai lipsit de vlaga! Ocrotiti de mult prea subtirele 53% obtinut de la nucleul dur al bucurestenilor care nu vor cu nici un chip sa mai auda de umbra vechiului partid unic prin birourile cladirii de langa Cismigiu, cei mai multi dintre acestia nici n-au catadicsit sa se arate, daramite sa se mai deranjeze cu explicatii! Insusi marele invingator, anostul domn Videanu, tot mai singur si mai palid in incercarea de a afla ce se petrece cu dansul, nu mai schiteaza decat un zambet stins, care nu poate nicicum sa egaleze rasul tonic al inaintasului sau in scaunul de primar general de Bucuresti. (Oare dinspre Cotroceni palatul primariei o parea chiar asa de mic?!)
De ce n-au iesit duminica bucurestenii la vot? De plictiseala, zic unii. De indiferenta, zic altii. De lehamite, zic cei mai multi.