Cand spui democratie, spui sistem parlamentar. Cand spui Romania, spui sistem parlamentar bicameral. Dar cand mai spui Romania, mai spui si parlamentul circarilor. De saisprezece ani, asistam in fiecare an, cel putin sase luni, la spectacole penibile in care protagonistii sunt "alesii poporului". Diferenta intre noi si romani, care din cand in cand dadeau plebeilor paine si circ, este ca la ei si painea, si circul erau gratis, pe cand la noi painea costa bani, iar saltimbancii parlamentari ne costa miliarde. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca la romani circul avea loc in arena si nu in Forum, asa cum se intampla la noi azi. Spectacolele penibile legate de scandalul Zambaccian atunci cand cei carora le-am dat credit pe liste (girati fiind de viitorul presedinte) au demonstrat inca o data ca zicala "Corb la corb nu-si scoate ochii" se confirma cu varf si indesat. Cei pe care i-am investit prin vot pentru a potoli hotiile si a face ceva pentru aceasta natie s-au raliat cu aceia care au facut tara zob in patru ani. Pe langa aroganta ca ei sunt "buricul pamantului" si tupeul nebun de a-i sfida prin pretentii si privilegii pana si pe Cezarii romani, legiuitorii pe care i-am ales de o parte sau de alta a esichierului politic cad in cel mai jalnic penibil propunand legi imbecile de care nu rad numai ei, dar ar rade si curcile daca nu ar fi, saracele, afectate de aviara.
S-au baricadat in turnul sfidator al nesimtirii si de acolo considera ca orice observatie care li se face este o jignire adusa statutului lor de "ajutori de Dumnezeu". Daca cei care ne doresc in Europa vor accepta drept reprezentanti ai nostri astfel de specimene, inseamna ca nici ei nu sunt prea departe!
Nu putem sa nu recunoastem insa ca avem reprezentantii pe care i-am votat cu mana noastra. Daca nu se schimba sistemul prost de votare pe liste, unde ai un cap de lista onorabil si relativ cinstit, iar restul face parte din partida hienelor, si nu se trece la votul uninominal, unde cel ales este obligat macar moral sa raspunda pentru faptele sale, o sa ramanem tara lui Papura Voda, integrata degeaba in Europa Unita.