Poate ca ne-am obisnuit prea mult cu publicitatea desantata pe care si-o facea fosta guvernare, poate ca “actualii“ se intrec in gafe, cert este ca erodarea de care vorbesc sondajele nu este prea departe de adevar. Si totusi, trebuie sa recunoastem ca, fara sa dea mereu vina pe “cumplita mostenire“, ministrii noului Cabinet incearca sa repare cate ceva din marile ilegalitati sau gafe facute mai mult sau mai putin cu buna-stiinta de “gasca“ aflata “in capu’ trebii“ pana de curand. Ies la iveala chestii absolut uluitoare, intre care ispravile fostului sef de la Romsilva par de domeniul fantasticului.
Nu trebuie sa fii cine stie ce organ de control ca sa realizezi ca cetateanul, care a ajuns acum parlamentar, a facut niste achizitii cel putin “socante“. Cea mai amuzanta a fost, dupa achizitionarea a sute de mii de cartuse (a caror utilitate ar fi fost oarecum explicabila), cea a miilor de ace de cravata in valoare de multe zeci de mii de milioane, menite sa se asorteze cu cravatele unor posibili distinsi participanti la macelarirea caprioarelor si a ursilor care inca mai populeaza padurile patriei. S-ar putea spune ca respectivii, in frunte cu mai-marele lor, au mers tot inainte cu ochii inchisi si cu dintii stransi, mizand probabil pe faptul ca achizitiile lor, care frizeaza penalul, vor ramane de domeniul trecutului, in ipoteza in care “vanatorul sef“ ar fi ajuns stapan si peste Palatul Cotroceni.
Tot cu ochii inchisi si cu falcile stranse par a actiona si actualii guvernanti. Cu exceptia domnului Blaga, care pare foarte decis sa faca curatenie in ograda MAI, si cumva a domnului Flutur, hotarat sa scoata la lumina o multime de vechi matrapazlacuri, ceilalti ministri par destul de timizi. Din pacate, chiar daca noii guvernanti incearca sa puna lucrurile la punct, mare lucru nu se prea vede si, mai ales, nu se aude. In loc sa iasa “la inaintare“ si sa explice care au fost motivele unor decizii, care ar putea fi beneficiile lor si, mai ales, in ce masura acestea au sau nu impact asupra omului de rand, respectivii se marginesc sa dea palide raspunsuri unor atacuri venite dinspre PSD.
Daca nu vor reusi sa demonstreze tarii ca ceea ce fac este spre binele natiei, daca vor considera ca suntem o tara de finantisti capabili sa prinda, din zbor, pasarelele care le trec lor prin cap, actualii guvernanti se indreapta spre un esec pe cat de lamentabil, pe atat de periculos pentru viitorul tarii. Varianta “cu dintii stransi si ochii inchisi“ este, fara indoiala, una perdanta si toate bunele intentii risca sa fie sortite esecului.