Aproape fara sa vrea, desi se autoproclama, Gigi Becali s-a dovedit deunazi un bun crestin... A salvat, involuntar, viata fiului unui suporter rapidist, care ameninta ca-si va omori copilul in cazul in care idolul sau, fostul giulestean Daniel Pancu va juca pentru echipa latifundiarului din Pipera. Situatia, de un dramatism absurd, a fost salvata, de a€œsucealaa€ unui fotbalist pasat ca o minge de ping-pong intre orgolii absurde si interese financiare, mult peste puterea de intelegere a suporterului aproape criminal.
Asa se face ca, daca tot i-a pus in carca faptul ca se ocupa mai mult de fotbal decat de politica, drept pentru care mai multe organizatii judetene de partid au dezertat pentru a trece in tabara liberalilor lui Tariceanu, a€œpapagalula€ Tariceanu, daca ar fi sa citam o expresie marca Becali in urma cu doi ani, patriotul Gigi s-a reorientat si va ataca o noua prezenta in Liga Campionilor pe mana strainilor. Doi columbieni, un peruan, un nigerian si un francez formeaza contingentul salvarii, prezentat a€œla palata€ de patronul Stelei, omul care, nu mai e nicio noutate, continua sa se contrazica.
Deunazi, pe fondul importurilor masive facute de CFR Cluj, echipa care-si savureaza acum strategia de marketing din fotoliul de lider detasat al campionatului, Becali jura ca nu va merge pe mana a€œstranierilora€ in Ghencea. L-or fi sucit vizitele ulterioare la Muntele Athos, unde Divinitatea i-o fi soptit ca norocul si valoarea nu prea sunt compatibile cu credinta? S-o fi transformat in expert in ale fotbalului, asa cum pretinde, Gigi Becali? Raspunsul il vom afla peste patru luni, atunci cand cortina va cadea peste intercerea interna, dar, daca ar fi sa ne luam dupa oracolul din Balcesti, toti noii veniti la un loc nu au valoarea revenitului dupa accidentare Mirel Radoi...