Prefectul a intervenit cica pe linga Colegiul Medicilor, exasperat de directorii de institutii care isi iau concediu medical. Nu stiu ce mai poate face Colegiul, sa dea ucaz sa nu se mai dea concedii la directori, e cam greu. Am scris si noi despre institutii unde directorul a intrat subit in concediu de boala, la unele chiar si directorul adjunct era in concediu.
Normal oamenii au aflat ca li se pregateste schimbarea si au plecat de diverse boli, ca intre timp sa intrebe la partid ce sa faca. E drept schimbarea directorilor s-a mai rezolvat in mare, insa e normal, cum a aflat omul ca trebuie sa fie schimbat si-a luat un pic de concediu. Problema e schimbarea directorilor, pentru ca nu e prima data cind se intimpla asta si acum patru ani unde te uitai era directorul in concediu medical. Asa ca sefii nu se vor mai imbolnavi odata la patru ani, dupa ce nu va mai exista iminenta schimbarii lor odata la patru ani.
Cert este ca, dupa alegerile astea, schimbarile de sefi au durat cam mult. Daca imi aduc bine aminte sefii deconcentratelor, cum se cheama acum, au fost invitati sa isi depuna demisia prin iarna. Unii chiar si-au depus demisiile, dar au mai ramas o vreme prin functii pina sa vina altcineva, altii mai sint si acum in functii, iar multi dintre ei s-au imbolnavit.
Partea buna e ca am aflat ca institutiile astea deconcentrate pot functiona fara probleme si fara sefi. La inceput a fost mai greu, oamenii tot au asteptat sa apara directorul cel nou, dupa aia au continuat sa isi faca treaba, fara sa mai astepte, ca oricum au avut cam mult de asteptat.
Am incercat sa mai intrebam pe noii sefi ce vor face si cum si in ce fel, nu prea am reusit sau mare lucru nu s-a schimbat, cel putin din ce se vede. Printre putinii care stiu ce vor sau macar dau impresia ca stiu ce vor sint noii directori de la Finante si DSP, dar oricum e prea devreme sa ne pronuntam acum, pentru ca "directoriad " de anul asta a durat destul de mult, cum spuneam, oamenii abia au ajuns in functii si nu li se prea poate analiza prestatia, in asa de scurt timp.
Se spune despre oamenii care vin la putere cu o noua guvernare ca trebuie sa li se dea o perioada de gratie de sase luni, dupa care se poate discuta si analiza ce au facut. Acum insa discutam despre sase luni, plus cam inca pe atit pina la numirea tuturor directorilor de institutii, ca sa se poata vezi bine, aplica reforma. Parca totusi dupa ce au cistigat pesedistii alegerile, directorii care trebuiau sa fie schimbati nu au trebuit sa se dea bolnavi asa de mult timp. E drept ca pesedistii erau si mai grabiti sa ia puterea pe vremea aia. Acum dupa inundatiile astea s-au mai domolit si ei, dupa cum am vazut cu totii.