Incep acest articol prin a-i felicita pe baieti pentru victoria cu FC Arges. Felicitari si pentru organizarea foarte buna a acestui joc. De ce? Pentru ca si eu as fi procedat la fel daca eram conducator la Universitatea Craiova. Sa ma explic. In momentul in care vezi ca echipa ta joaca prost sau iti dai seama ca anumiti jucatori nu fac fata nivelului actual, te folosesti de tertipuri si de influenta. Jocul ambelor echipe m-a surprins placut. Chiar am vazut un fotbal agreabil. La un moment dat, Stinga (care s-a antrenat doar doua zile pentru acest meci decisiv intr-un fel) coordona intreg stadionul. Ii mai trebuia un fluier. Ovidiule, ai gasit elixirul tineretii si al vitalitatii? Da-le si lor, adica lui Beldeanu, Donose, Stefanescu, Negrila, Geolgau, ca sunt convins ca ar dori toti sa mai joace, chiar si eu.
Cu doua zile de antrenament nu poti sa joci 85 de minute la nivelul acesta. Ma bucura reintrarea ta, dar vreau sa te vad la meciurile cu Rapid si Dinamo pe teren, asa cum face Dorinel Munteanu la Cluj. Sau vei mai intra cand se va schimba sponsorul? Daca va fi asa, atunci propun sa intre si Negrila, Stefanescu, Geolgau, Beldeanu, Donose, ca sigur vor fi mai multi spectatori. Daca fostii mei colegi si actualii mei prieteni nu vor fi cocosati si isi vor exprima punctul de vedere asa cum ii cunosc, cred ca patronul va intelege ce inseamna performanta si valoarea. Va urez bafta multa, ca aveti nevoie la meciurile care urmeaza.
Imi aduc aminte ca, intr-o emisiune televizata, Staicu si Mititelu povesteau prima lor afacere: cum luau prunele de la Tamburesti si le vindeau la export sau faceau tuica. Cred ca palinca si slana sunt tot la Staicu. Gheorghita Geolgau a redeschis, probabil, aceasta societate, ca doar el a lucrat pana acum in agricultura si se pricepe. Iata Comitetul Director sau, mai bine spus, drumul prunelor: din Gighera (Negrila) la Pielesti (Geolgau), treci obligatoriu prin Tamburesti (Stinga) si te dai jos la Bucuresti (Stefanescu). CTC-isti: Beldeanu si Donose. Oare din asta vreti sa faceti rost de bani pentru transferuri? Sa traiti bine si sa nu fiti cocosati.
Pandurii - Bistrita 1-0. Dupa aceasta victorie, incep sa cred ca Marin Condescu avea deja partitura si mutarea in buzunar inainte de a incepe campionatul. Se vede dupa transferuri. Si in ajutorul lui Piturca. Nu a uitat ca a jucat si el la Targu Jiu. Succesul cu Gloria este pe deplin meritat, fara comentarii (a recunoscut si Ovidiu Sabau). Chiar se intrevedea de la meciul cu Dinamo. Il felicit pe antrenorul Neagoe pentru jocul echipei si pentru felul in care isi pregateste jucatorii in vederea meciurilor oficiale.
Timisoara - Rapid 0-0. Doua grupari care isi doresc mult, doi antrenori valorosi. Mai dureaza pana se omogenizeaza echipele. Amandoi tacticizeaza jocul plecand de la a nu primi gol. Si atunci cand se intalnesc este 0-0. Vom mai vedea astfel de meciuri. Felicitari galeriilor pentru modul in care isi incurajeaza favoritii. Jocul nu s-a ridicat la nivelul spectatorilor.
UTA - Steaua 0-3. UTA este o echipa mica, dar cu dorinta mare. Lacatus nu a putut sa-si mobilizeze jucatorii, sa-i faca sa se autodepaseasca la acest meci. Steaua a jucat bine, a marcat trei goluri frumoase si este in crestere de forma. Cred ca se va califica in Liga Campionilor.
Jiul - Dinamo 0-1. Jiul nu se regaseste nici in organizare, nici in joc. Schimbarea antrenorului la inceputul sezonului nu aduce inca rezultate. Probabil ca "minerii" vor fi candidati la retrogradare. In schimb, Dinamo este cu toate panzele sus. A castigat acest meci din talentul tuturor, adica al conducatorilor, antrenorilor si jucatorilor.