Viceprimarul Ghiorghita, deranjat de faptul ca fostul primar tot povesteste despre el ca are garaj cu vila in centru, a declarat ca daca Egner nu se linisteste incepe si el sa il dea in git la Parchet. La rindul lui Egner si el spune ca stie multe despre actuala conducere a Primariei. Tot asa liderii aliantei au dosare si acte despre Contac, la care le dau curs daca respectivul nu sta cuminte, iar Contac si el a avut dosare cu Dragus si Tabuleac si s-a gindit mult pina sa faca sesizarile respective, le-a facut cind au inceput si la el controalele. Exemplele sint multe si marunte si pot continua mult si bine. Iar de unde stau eu, nu ii vad pe respectivii ca pe alesi locali sau cine stie ce politicieni, ci ca pe o adunare de tipi care se ocupa cu santaje maruntele si alte diverse chestii conexe.
Daca stie cineva diverse ilegalitati si le tine ascunse pentru un prilej viitor, asa se cheama si nu altfel, fara suparare. Un bun cetatean sau un ales local ingrijorat de proasta cheltuire a banului public, atunci cind are informatii despre asa ceva, le comunica institutiilor abilitate, dupa care ii lasa pe respectivii sa isi faca treaba.
Adica ar trebui sa vina cineva sa il ia de guler pe vicele Ghiorghita si sa il intrebe ce stie el despre tranzactii oneroase la Termica si nu spune? De ce nu spune nu ne intereseaza, faptul in sine ca nu spune, seamana insa a tainuire si se pedepseste nitel de legea romaneasca.
Cam asa vad eu lucrurile. Si motivatia sau gindirea, daca putem folosi cuvintul asta vizavi de declaratii de acest gen, aduce mult cu un copil precoce de gradinita. Adica lasa ca citeste ala in ziar, se sperie si tace din gura. Culmea este ca au efect citeodata, asa ca si aandrisantu a, tot la nivel de copil de gradinita a ramas cu dezvoltarea cerebrala.
Fara indoiala ca sistemul asta exista in toata lumea, nu numai la noi, insa politicienii de prin alte zari nu isi flutura informatiile prin ziare, le folosesc sau nu si gata.
Iar chestiile astea de la nivel local sint reflectarea a ceea ce se intimpla la nivel national. In Romania nici intr-un caz nu se mai discuta de adversari politici. E vorba de indivizi care se urasc, pur si simplu. Aliantistii sint nervosi ca nu pot scapa de pesedisti nici pe cale politica, nici pe calea justitiei, iar pesedistii fac tot ce pot, pun cite contre posibile actului de guvernare.
Iar eu cred ca perceptia politicienilor e cumva depasita. Daca se scumpeste totul si e frig sub guvernarea Tariceanu, asta nu inseamna ca brusc oamenii ii vor iubi enorm pe Adrian Nastase si pe Geoana si vor uita de tunurile cu parale de la stat date de pesedisti. Nu devine PSD o alternativa mai buna la guvernare, daca se scumpeste salamul sau benzina, dupa cum nici Egner nu devine un primar mai bun, daca scade primarul Flutur in sondaje. Il auzeam ieri pe un om la televiziunea locala spunind ca nu va mai merge la vot in urmatorii 30 de ani. Asta e rezultatul, cred eu, la tot acest circ.