Surpriza anului la romani este, cum era de asteptat o alta taxa, mai mare si mai enervanta care va usca buzunarele romanilor mai ceva ca la 40 de grade celsius. Pentru cei care si-au imaginat anul trecut ca au facut cea mai proasta alegere cand si-au cumparat o masina noua si au scos niscaiva parale din buzunar pentru a o inmatricula, iar anul acesta se va renunta la acest bir, acestia pot sta linistiti pentru ca au facut, de fapt, cea mai buna alegere.

In schimb, pentru cei ce au asteptat noul an pentru a face aceasta achizitie importanta crezand ca vor face astfel economie, socoteala le-ar putea fi data peste cap si nu cu o dublare a taxei ci cu triplarea ei.

Daca pana acum oamenii acceptau cu greutate sa plateasca o taxa anormala pe care o injurau de cate ori se intalneau cu o groapa sau cu o denivelare in asfalt noua triplare propusa de guvernanti o sa-i cam scoata de tot din sarite pe soferii si asa destul de suparati. Una peste alta noua taxa care poate ajunge pana la 420 de euro chiar si pentru motoarele cu capacitate mica nu va face decat sa incurajeze inmultirea rablelor pe teritoriul patriei noastre. Asta pentru ca taxa de prima inmatriculare va scadea proportional cu vechimea masinii si normal ca nimanui nu-i mai convine sa dea sume exorbitante pentru un bir care nu se vede nici in starpirea poluarii, nici in imbunatatirea drumurilor sau in alte facilitati acordate soferilor.

Alesii nostri nu puteau gandi mai bine si nu puteau scoate la iveala ceva mai bun decat de a umple tara asta cu vechituri si rable, fie ele romanesti sau straine, de care sa ne impiedicam la fiecare pas si care sa mai functioneze un an sau doi dupa care sa zaca prin cartiere spre a le da un aspect si mai gri decat il au in prezent.

Bucuria noastra va fi ca vom ajunge totusi in top. In fruntea clasamentului care va arata ca suntem tara cea mai poluata de vechiturile Europei si care nu-si permite sa achizitioneze autovehicule noi nu pentru ca ar fi prea scumpe, ci doar pentru ca toate taxele care te ingroapa cand ai facut o astfel de ahizitie pot depasi chiar valoarea masinii. Si la ce bun? Mai bine sa ne luam frumusel noi o masinuta veche, macar o data la doi-trei ani, ca doar e un chilipir, o vindem si noi mai departe, taxele sunt mici, drumurile pe masura masinilor si toata lumea-i fericita!