Fara nicio urma de indoiala, domnul George Becali este unul dintre cei mai autodeclarati crestini pe care i-a avut neamul nostru. Nenumaratele fapte de bine pe care le-a facut intru fericirea amaratilor si a valorilor ortodoxiei, ba chiar si faptul ca stie sa cante popeste, il recomanda ca pe unul dintre credinciosii de frunte ai natiei. Nu este cazul sa reamintim aici toate faptele sale marete, multumita carora ocupa un loc pe podiumul celor in care poporul are o incredere nestramutata. Carcotasi de tot felul au incercat sa atraga atentia asupra faptului ca semisfantul finantator al unuia dintre cele mai iubite cluburi din tara mai calca si prin strachini si ca multe dintre actele sale frizeaza trufia, considerata, de religia crestina, ca un pacat. Este vorba, evident, doar despre niste rauvoitori.
Altii indraznesc chiar sa afirme, cu nerusinare, ca averile sale "fara numar, fara numar" au la baza niste afeceri dubioase in care finantatorul manastirilor de la Muntele Athos a finantat tot felul de persoane gata sa "puna botul" la sume importante de bani, pentru ca acum domnul Becali aiba castiguri enorme si sa-si poata, indeplini misia de calauzitor al celor lipsiti de pacate. Evident ca marele Gigi a tinut sa declare cu un glas apocaliptic ca este vorba despre facaturi ale unor gasti de homosexuali, dar ca, in marea sa marinimie, s-a rugat pentru iertarea pacatelor acestora. Si asta nu oriunde, ci tocmai la Muntele Athos, unde cel mai credincios dintre posesorii de Maybach si de palate poleite cu aur merge plin de smerenie pentru a face interventii la pronia cereasca, pentru ca bombeul lui Banel Nicolita sa aiba un moment de inspiratie divina si sa trimita mingea in plasa adversarilor.
Este totusi greu de inteles de ce patriotul Becali nu-si indreapta atentia si asupra Dealului Mitropoliei, de-aici, din Romania. Acolo unde ar putea cere o audienta la Inalt Preafericitul Daniel, care l-ar putea ajuta in multe dintre demersurile sale, de la infierarea homosexualilor si pana la ridicarea de lacasuri de cult. Ba i-ar putea acorda un loc de cinste in randul celor care vor contribui cu fonduri substantiale le ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului. Un monument care ne va izbavi de pacate, dar care cere cheltuieli importante. Bani pe care domnul Becali sustine ca-i are cu prisosinta si care vor spori, daca nu va mai trebui sa bata calea Athosului, pentru rugaciuni pe care le-ar putea face foarte bine si in Dealul Mitropoliei.