Daca mai exista inca functii neocupate politic de catre actuala guvernare nu ar trebui sa ne mire mai deloc. In primul rand e clar pentru toata lumea ca orice guvernare (mai putin actuala, si asta nu din considerente morale, ci pentru ca nu are cu ce) isi impune oamenii pe functiile publice. Speriati de faptul ca e posibil sa faca greseli mai repede decat trebuie, carmacii locali si cei de la centru au scaldat-o atata vreme cat sa le fie suficient celor din PSD sa isi pastreze oamenii pe functii pentru a-si rezolva niscaiva probleme sau pentru a ascunde mizeria sub pres. In Galati, Inspectoratul Scolar Judetean este in continuare condus de acelasi om. Vorbesc aici de trubadurul Catalin Enica, fostul inspector general adjunct, actualul inspector general adjunct, acum si pururea si-n vecii vecilor... Motivatiile pentru care Enica face inca ce vrea pe la ISJ sunt mai multe. In primul rand el nu are o catedra (ma intreb cum a fost posibil sa controleze tot invatamantul galatean un astfel de cetatean?), iar in eventualitatea in care ar fi fost dat afara ar fi trebuit sa cante pe la nunti si din aceasta activitate nu ar fi scos bani nici sa-si intretina familia. Imaginandu-si aceasta scena de-a dreptul apocaliptica, cei in drept sa ia o masura s-au codit si s-au invartit si, de mila sau mai degraba din prostie, i-au pastrat postul lui Enica, uitand de trecutul glorios al acestuia.
Acesta e rezultatul cumetriei dintre oamenii Aliantei si cei de la PSD, cumetrie ce serveste in mod cert interese meschine de grup sau personale.
Sub ochii nostri, Enica nu numai ca sta acolo, dar continua sa isi foloseasca influenta si sa isi serveasca clientii dobanditi in mandatul lui Stefan Simion, atunci cand PSD taia si spanzura.
Pentru cei care privesc detasat acest aspect, dar care sunt totusi interesati ce se intampla cu banii publici, e clar ca Enica a ramas acolo sa plateasca datoriile pe care fostii inspectori generali le au. Si se descurca de minune chiar sub ochii "intelegatoriā€ ai Taniei Bogdan.
Oare sa ii fie frica Taniei Bogdan de eventuale alegeri anticipate, in urma carora ar putea ramane fara scaunul dobandit cu atata truda si incearca sa lase loc de intors?