Avind in vedere ceea ce se intimpla pe scena politica nationala cred ca posturile mari de televiziune ar trebui sa ia in serios ideea lansarii unei emisiuni cu tema "sa ridem cu partidele politice". Asta pentru ca liderii politici mioritici sint mai tari chiar si decit Jerry Seinfeld, care a devenit celebru pentru ca facea glume despre nimic.

Mai exact, desi pestele s-a imputit de multa vreme, liberalul Crin Antonescu a anuntat la sfirsitul saptaminii trecute ca Alianta inca mai poate sa functioneze daca PD nu mai ataca PNL. Asta pentru ca, a spus acelasi lider liberal, PNL nu mai poate fi prostul tirgului la nesfirsit. Cu toate acestea domnul liberal a uitat in cele din urma de mesajul pacifist si a scapat din gura un secret stiut de toata lumea. Ca sa fiu mai clar Antonescu a marturisit poporului ca spera ca intr-o zi PNL sa scoata PD de la guvernare. Asta e chiar o chestie noua.

De cealalta parte democratii au anuntat ca lucreaza la un program propriu de guvernare care ar urma sa fie aplicat dupa alegeri. Din pacate nimeni nu a reusit sa afle despre ce alegeri vorbesc democratii. Sefii Partidului Democrat vor ca noul program de guvernare sa stabileasca maniera prin care romanii vor ajunge, pina in anul 2020, la standardul de viata din UE. Pina in anul 2011 democratii isi propun stoparea decalajelor dintre tara noastra si UE. Dupa alti trei ani Romania ar trebui sa atinga uniformizarea economica cu vechile state membre, pentru a putea adopta moneda unica europeana. Ultima etapa din programul de guvernare al democratilor ar fi atingerea standardelor europene in anul 2020.

Ce nu am inteles eu din toata treaba asta e de ce democratii nu au facut acest program de guvernare inca de cind s-au instalat in fotoliile calde ale Puterii. Oare au astepat sa vada daca nu cumva liberalii au ceva mai bun? Pai, daca lucrurile stau asa, liberalii ar trebui sa fie baieti salon si sa se dea la o parte pentru ca tot romanul sa traiasca in stil european si sa aiba euroi in buzunare.

Satul de spectacolul oferit de guvernanti, cred totusi ca am sa fac si eu ca pesedistii si am sa spun "hai sa ne pregatim de anticipate". Trebuie sa fac insa precizarea ca nu am nici cea mai vaga idee cind ar trebui organizate alegerile anticipate.

Chiar daca nu tot romanul se pricepe la politica, un lucru e limpede pentru toata lumea. Mai exact oricine poate vedea ca Alianta D.A. inca mai exista, dar nu functioneaza. Probabil ca teribila alianta nu a functionat niciodata, dar acest lucru nu a fost observat inca de la inceputul mandatului pentru ca baietii si fetele din PNL si PD erau prea preocupati de preluarea fotoliilor lasate libere de baietii lui Nastase.