Nu stiu ce ati facut dumneavoastra marti seara, insa eu, unul, recunosc ca ma numar printre milioanele de romani care au confiscat telecomanda pentru a bloca televizorul la meciul Stelei cu Lyon. Si, spre deosebire de altii, nici macar nu ma pling ca am pierdut timpul in cele trei ore de avanpremiera, meci, discutii despre meci si interviuri. Pentru ca, la un meci de Liga Campionilor, cu o echipa romaneasca implicata, nu te uiti ca la o partida de "unii sau altii si-au dorit mai mult victoria".

Meciul cu Lyon si atmosfera creata in jurul lui de partea romana a fost un spectacol cu intrare moaca pentru care nici macar n-a trebuit sa cotizez citeva salarii ca sa ma deplasez pe stadion. Am asistat mai intii la diversiunea Stelei care, prin Meme si Oli, a umflat balonul, altfel impresionant, numit Lyon, pina li s-au spuzit buzele. Surprinzator, toata lumea le-a tinut isonul. Astfel, dintr-o tactica mediatica de a lua presiunea de pe jucatori, scuzind o eventuala infringere in fata campioanei Frantei, diversiunea s-a transformat intr-o vestire a Apocalipsei, Steaua urmind sa fie tocata de "o masina de fotbal" sau invinsa de "o echipa aproape perfecta".

Apoi a urmat pacaleala de fotbal pe care l-a jucat Steaua, la care am cazut cu totii ca pestele la navod. Jucatorii n-au crezut nici un moment ca pot zgiria in vreun fel blazonul lui Lyon, Olaroiu a crezut ca e un mare antrenor care poate cistiga meciul doar distrugind fotbalul practicat de ei, iar noi am crezut cu totii ca Steaua isi va da drumul macar din lehamite de atita tavaleala. Numai francezii nu au crezut nimic in afara de ceea ce stiau deja despre ei. Pentru ca au mincat suficienta piine in Champions League ca sa stie pe ce se bazeaza.

La urma am putut observa lipsa de decenta a infringerii. Toti stelistii, de la patron la portarul stadionului, au invocat lipsa de putinta in meciul cu Lyon. Si, cind nu e putinta, cum sa-l mai acuzi pe Carlos, principalul gafeur al Stelei? Iar daca nu-l poti acuza pe Carlos, mai poti reprosa cuiva ca meciul s-a pierdut? Sint destui intotdeauna care spun ca nu e nevoie de vinovati, ca nu s-a putut mai mult. Eu cred insa ca trebuie sa recunoastem un fiasco atunci cind il vedem. In cazul de fata meciul pregatit de Olaroiu care nu a inteles singurele atuuri ale Stelei nici dupa victoria de la Kiev.

Concluzie:

Paradoxal, dupa meciul Stelei cu Lyon, singurii jucatori care ar putea fi premiati sint cei care au luat cartonase galbene. Macar ei i-au atins pe mult-laudatii jucatori francezi. La fel de paradoxal, meciul la care s-a incasat 1 milion de dolari din vinzarea biletelor, a fost cel mai zgircit cu daruirea Stelei in teren. Poate insa ca, macar la meciul cu Real Madrid, oficialii campioanei noastre vor intelege ca oamenii nu vor doar sa-l vada pe Beckham de aproape, ci sa-l vada jucind cu Steaua.