A fost nevoie de doar o noapte cu ceva mai multi fulgi si mai putine temperaturi in termometre pentru ca timp de cateva zile Galatiul sa semene cu un imens patinoar care a cuprins pana si Dunarea. In timp ce in oras, soferii se luptau cu zapada de pe sosele, navigatorii au fost doborati de sloiurile care pe alocuri masurau si doi-trei metri.

La vederea acestui tablou, in loc sa puna osul la munca, autoritatile responsabile cu deszapezirea au fost preocupati sa gaseasca vinovati.

Asa s-a facut ca de noianele de nea care au intins la maxim nervii soferilor, culmea, erau vinovati tot ei, soferii care au ales sa circule cu masinile proprii in loc sa aleaga mijloacele de transport in comun pline de mosii care se plimba "moaca" sau de rromii care imprastie un parfum "made in satra". De ce? Ne-a raspuns Ecosal, careia nu i-a ajuns stradaa€¦ cica din cauza masinilor parcate aiurea.

Altii se umfla in pene si se bat cu pumnii in piept ca ei au facut mai mult decat trebuia, iar acum vor mai multi bani. E vorba despre Administratia Domeniului Public care, in loc sa iasa doar cu peria si lama, a mai imprastiat si niste material antiderapant. Deci, mai multa munca, au nevoie de mai multi bani! Tot mai multi bani vrea si Administratia Fluviala a Dunarii de Jos. Nu de alta, dar e inceput de an si daca tot a cazut si putina zapada, e un prilej foarte bun pentru a cere bani. Si daca, primii se multumesc doar cu cateva zeci de mii de lei, cei din urma vor o felie mai mare din cascaval: 3 milioane de lei. Nimic de spus, daca ar fi si muncit pentru banii astia. Nu de alta, dar din cauza sloiurilor de pe Dunare (care trebuia curatata de AFDJ) au stat blocati vreo cinci zile 18 marinari. E drept: acum, si strazile sunt curate, si marinarii au fost salvati, insa nici afara nu mai ninge.

Una peste alta, sa ne rugam sa nu mai ninga, ca nu se stie pe unde vom ramane blocati. Sau acum, ca isi vor lua banii, autoritatile vor fi mai saritoare?!