Sarbatoarea care a devenit deja o traditie in Galati nu va mai avea loc pe data de 30 septembrie, asa cum se preconizase initial, ci o saptamina mai tirziu. Aminarea evenimentului s-a facut la cererea expresa a ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, care va participa la o alta manifestare in judetul Suceava. Decizia ministrului a dat peste cap toate planurile autoritatilor locale, in conditiile in care se preconiza ca vizita acestuia in judetul Galati va dura doua zile. In programul initial era inclusa o vizita la o ferma din Serbanesti care a beneficiat de fonduri europene pentru constructia unui abator si achizitionarea de echipamente moderne in domeniu. Flutur era interesat si de piata din Tecuci, dar si de societatea Agrimat Matca, numai ca nu a fost sa fie. Conducerea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Galati a contramandat toate intilnirile, urmind ca ministrul sa participe doar la deschiderea oficiala a Zilei Recoltei.

Distractie pe gustul tuturor

Peste 150 de producatori din judet si societati de profil isi vor expune produsele in standurile special amenajate de organizatori in Piata Centrala. Atmosfera de sarbatoare va fi intretinuta ca si in anii precedenti de artisti din cadrul Centrului Cultural "Dunarea de Jos", care vor interpreta piese de muzica populara. Elementul de noutate il va constitui expozitia de animale domestice, dar si o trasura cu cai ce va fi asigurata de Herghelia de la Tulucesti. Expozitia de animale, anuntata si la sarbatorile precedente, dar care nu a mai avut loc din lipsa spatiului, se pare ca va deveni pina la urma realitate.

Organizatorii Zilei Recoltei nu vor reusi sa-l retina pe ministrul Agriculturii mai mult de citeva ore, desi vizita oficialului guvernamental era programata sa se desfasoare pe parcursul a doua zile. In schimb acestia le vor oferi galatenilor posibilitatea de a vizita un tirg de toamna din care pot achizitiona produse de calitate, probabil la niste preturi mai mici.