"Zilele responsabilitatii sociale" este un eveniment care va avea loc, in perioada 4-5 mai, la Centrul de Informare al Cetatii Oradea. Fenomenul implicarii in comunitate a companiilor nu este nou, putine sunt lucrurile care pot fi inventate in acest domeniu. Si, cu toate acestea, de multe ori, odata ce compania investeste intr-un proiect al comunitatii, aceasta nu are posibilitatea sa urmareasca proiectul sprijinit, administratia nerespectand adeseori parteneriatul. Si atunci, merita companiile sa se implice? Merita aceste cauze ale comunitatii sa capete atentia companiilor? Iata intrebarile la care vrea sa raspunda acest eveniment.
Pentru a cunoaste exemplele companiilor, atat din Oradea, cat si din tara, pentru a vedea care sunt beneficiile pe care aceste companii le identifica in programele de implicare in comunitate si pentru a discuta care sunt beneficiile care se doresc pe termen lung pentru Oradea si Bihor, evenimentul este gata sa reveleze cazuri concrete. Persoanele invitate si exemplele prezentate vor aborda aspecte practice legate de mecanismele pe care le folosesc, care sunt beneficiile morale si economice ale programelor comunitare pe care le implementeaza, care sunt provocarile pe care le-au intalnit in practica lor. Timp de doua zile, organizatorii, Consiliul Local al IMM, Primaria Oradea, Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice - Fundatia Carpatica, Asociatia pentru Relatii Comunitare s.a., ii invita pe oradeni sa fie alaturi de reprezentanti ai companiilor oradene, pentru a vedea cum doriti sa arate programele comunitare ale societatilor implicate.
La seminar vor expune Bíró Rozália, viceprimar al municipiului Oradea; Ioan Mintas, presedintele CLIMM Oradea; Lorena Stoica, director Fundatia Carpatica (FDEC Romania); Ioana Brasovean, de la Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) Cluj-Napoca. Tot in cadrul evenimentului se va organiza si Seminarul "Firmele pot merge bine facand bine". Acest seminar este realizat in parteneriat de Asociati pentru Relatii Comunitare, Camera Americana de Comert in Romania, Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice - Fundatia Carpatica si CLIMM Oradea. Proiectul este realizat in parteneriat cu Lafarge Grup si finantat de Uniunea Europeana, prin programul PHARE.