Adevarul Holding a renuntat la colaborarea cu Ioan Grosan - care a inceput sa scrie editoriale in cotidianul Adevarul incepand din 2010 - dupa ce CNSAS a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a scriitorului, anunta Mediafax.
Intr-un editorial, publicat in editia de sambata a cotidianului Adevarul, Ioan Grosan scrie: "Prin dl Cartianu, inteleg ca stafful "Adevarului" nu mai doreste colaborarea mea. Asta e. (Desi constat cu amar umor ca zilele acestea am facut in mass-media un "rating" de catastrofa ecologica...). In consecinta, ramas bun cititorilor "Adevarului".
Grosan a declarat pentru Mediafax ca a fost informat vineri de Grigore Cartianu, redactorul-sef al ziarului Adevarul, ca nu va mai fi colaborator al publicatiei. Peter Imre, directorul general al Adevarul Holding, si Grigore Cartianu nu au dorit sa comenteze.
Decizia Adevarul Holding vine dupa ce ziarul Adevarul a publicat, miercuri, informatia ca Grosan este acuzat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) ca a fost colaborator al fostei Securitati.