60 de tone de tabla zincata, in valoare de 41.000 de euro, au fost recuperate de catre jandarmi si inapoiate Combinatului. Practic, o afacere in stil mare a fost oprita de catre cei de la Jandarmerie. Hotii au incercat sa fure nici mai mult, nici mai putin, decat un tren cu marfa. Suieratul unui a€žtren fantoma" i-a facut pe jandarmi sa se abata din drum si sa treaca pe la locul cu pricina. Cursa nu era trecuta in grafic, iar ceea ce au gasit jandarmii ieri la ora 6.00 in zona a€žPosada" din apropiere de Movileni, i-a facut pe acestia sa inteleaga ca au pus capat unei tranzactii ilegale.

Langa calea ferata se aflau 17 rulouri de tabla zincata si nici urma de hoti. a€žDin declaratiile oamenilor legii aflati in patrula, se pare ca in acea zona a oprit un tren fantoma din care au fost descarcate rulourile, acest lucru facandu-se cu garnitura de tren oprita si cu ajutorul unor cauciucuri pentru amortizare si pentru a nu indoi tabla. Jandarmii si-au dat seama de acest lucru prin gasirea unor urme de wola care duceau spre locatia respectiva, drept pentru care au trecut la cercetarea locului.

Astfel, au gasit cele 17 rulouri, toate in acelasi loc. A fost anuntata conducerea Combinatului, firma care asigura paza, inclusiv Politia Transporturi. Prejudiciul recuperat este in valoare de 41.000 de euro, rulourile ajungand la cantitatea de aproximativ 60 de tone", se arata in comunicatul emis de cei de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean.