Tarifele primelor de asigurare vor creste, in conditiile in care accentuarea modificarilor climatice va genera, in viitor, catastrofe naturale tot mai frecvente si mai grave, a declarat seful diviziei de asigurari de catastrofa al grupului Allianz, Olaf Novak, citat de NewsIn. Afirmatia lui Novak vine ca replica la un raport recent, potrivit caruia activitatile umane conduc la incalzirea continua a planetei.
"Pana acum, tarifele primelor de asigurare erau calculate pe baza analizei datelor din trecut, insa acum, in conditiile in care previziunile continute in raport se vor dovedi corecte, vom fi nevoiti sa luam in calcul, la stabilirea pretului asigurarilor, si astfel de proiectii privind evolutiile climatice", a mai spus oficialul Allianz.
Acest raport va fi luat in calcul de intreaga industrie a asigurarilor, care plateste anual miliarde de dolari pentru acoperirea daunelor produse de catastrofe naturale si investeste totodata sume importante in elaborarea de studii climatice proprii. (M.H.)