Dupa ce ieri dimineata a combatut punctul de vedere al Guvernului in ceea ce priveste impozitarea dividendelor pentru populatie, ceva mai dupa pranz, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat, Varujan Vosganian, s-a razgandit.
Telefoanele primite de la premier si de la ministrul de Finante l-au facut pe Vosganian sa revina asupra declaratiilor privind impozitarea dividendelor aferente exercitiului financiar 2004 pentru populatie.
Potrivit senatorului liberal, cei doi i-au comunicat ca insista asupra impozitarii cu 10% in loc de 5% cum spusese el dimineata.
Drept urmare, el a revenit asupra declaratiilor anterioare si a precizat ca sustine punctul de vedere al Executivului. Adica, dividendele aferente anului 2004 pentru populatie sa fie impozitate cu 10%, si nu cu 5% cat sustinuse dimineata...
De altfel, ieri-dimineata Vosganian spunea ca il sustine pe ministrul Finantelor, dar in chestiunea impozitarii dividendelor pentru populatie a gasit o solutie pe care urma sa o discute la Senat in cursul zilei de ieri. Pana la discutia cu pricina, Comisia senatoriala de Buget Finante a aprobat Ordonanta de Urgenta privind modificarea Codului Fiscal in forma propusa de Executiv, care prevede, intre altele, impozitarea cu 10% a dividendelor aferente exercitiului financiar 2004 pentru persoanele fizice.